Auto

Grupul Autonom, fondat de fraţii Marius şi Dan Ştefan, intră pe piaţa de ride hailing din Bucureşti cu un nou serviciu, Blue, după o investiţie de 5 mil. euro. Flota include 100 de maşini electrice Tesla

Grupul Autonom, fondat de fraţii Marius şi Dan Ştefan,...

Autor: Cristina Bellu

21.11.2023, 09:50 3676

Grupul Autonom, fondat de fraţii Marius şi Dan Ştefan, a lansat pe piaţa din Capitală un nou serviciu de ride hailing, denumit Blue, în urma unei investiţii totale de 5 milioane de euro.

În prima fază, aplicaţia va pune la dispoziţie o flotă de 100 autovehicule electrice Tesla Model 3 şi Model Y pentru deplasări prietenoase cu mediul în zona metropolitană.

“Considerăm că transportul alternativ trebuie să fie un agent al schimbării pozitive,  parte a soluţiei la problemele de trafic şi calitate a aerului din marile oraşe. (...) Blue va face accesibile călătoriile cu maşini electrice de înaltă calitate, atât pentru persoane individuale, cât şi pentru companii. Pentru anul viitor ne propunem să ajungem la 200 de autovehicule Tesla care să reducă emisiile de CO2 din Bucureşti cu cel puţin 834 de tone”, spune Andrei Stancu, CEO Blue Technology, compania care gestionează noul serviciu.

Compania a lansat deja aplicaţia în platformele Apple şi Google, iar utilizatorii îşi pot crea conturi. 

“Ne-am concentrat pe dezvoltarea unei soluţii de transport modern şi sustenabil, centrată pe standardele de calitate solicitate în piaţă pentru un serviciu premium, pentru a oferi o alternativă mai puţin poluantă şi mai eficientă în ceea ce priveşte mobilitatea urbană.” adaugă Dan Ştefan, co-fondator Autonom Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO