Auto

Guvenul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai metroului din Cluj. Durata de execuţie a lucrărilor este de circa 10 ani

Guvenul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai...

Autor: Mediafax

28.12.2021, 16:55 554

Guvenul a aprobat, în şedinţa de marţi, indicatorii tehnico-economici ai metroului din Cluj. Durata de execuţie a lucrărilor este de circa 10 ani.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că Guvernul a adoptat marţi Hotărârea de Guvern privind apobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului de investiţii Tren metropolitan Gilău-Floreşti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonţida, etapa I a sistemului de transport rapid.

„Durata de execuţie, circa 10 ani, cu o linie de metou uşor care include 19 staţii subterane cu un traseu de 21 de kilometri”, a spus Cărbunaru.

Conform acestuia, proiectul va fi finanţat din surse externe nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, pecum si de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Floreşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO