Auto

Guvenul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai metroului din Cluj. Durata de execuţie a lucrărilor este de circa 10 ani

Guvenul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai...

Autor: Mediafax

28.12.2021, 16:55 555

Guvenul a aprobat, în şedinţa de marţi, indicatorii tehnico-economici ai metroului din Cluj. Durata de execuţie a lucrărilor este de circa 10 ani.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că Guvernul a adoptat marţi Hotărârea de Guvern privind apobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului de investiţii Tren metropolitan Gilău-Floreşti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonţida, etapa I a sistemului de transport rapid.

„Durata de execuţie, circa 10 ani, cu o linie de metou uşor care include 19 staţii subterane cu un traseu de 21 de kilometri”, a spus Cărbunaru.

Conform acestuia, proiectul va fi finanţat din surse externe nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, pecum si de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Floreşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24