Auto

Guvernul anunţă că va scoate în SEAP licitaţia pentru execuţia proiectului DN 66A din judeţul Gorj

Guvernul anunţă că va scoate în SEAP licitaţia...

Autor: Departamentul Politic

05.05.2019, 15:36 514

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că programul pentru execuţia DN 66A Câmpu lui Neag-Cerna, judeţul Gorj, va fi scos la licitaţie în SEAP, după ce Guvernul a adoptat o Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

„Ne-am bucurat de multă ospitalitate şi de încrederea cetăţenilor din această zonă. Am fost la Complexul Energetic Hunedoara. Am discutat despre problemele pe care le au. Am identificat soluţii, iar în următoarea perioadă vom pune în aplicare aceste soluţii. Am vorbit despre DN 66A, unde am adoptat deja o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Scoatem în SEAP licitaţia pentru programul de execuţie şi, de asemenea, avem deja alocarea penru acest drum până la 31 mai”, a afirmat Viorica Dăncilă, duminică, la Lupeni.

Şeful Executivului a mai oferit detalii despre subiectele discutate cu locuitorii din judeţul Hunedoara, în cadrul vizitei sale, precizând că au fost abordate teme precum pensiile, turismul sau investiţiile în zonă în vederea dezvoltării economice.

„Am discutat despre pensii. Am cu mine ministrul Muncii. Am discutat despre identificarea unor soluţii economice, pentru investiţii în zonă. Am discutat despre turism. Cred că toate aceste lucruri sunt elemente pozitive pe care cetăţenii le-au apreciat pentru că nu am venit cu promisiuni de campanie, nu am venit cu promisiuni care să necesite o aşteptare lungă din partea cetăţenilor. Am venit cu lucruri concrete. Am vorbit mai mult despre ceea ce am făcut, ceea ce vom face în scurt timp şi de asemenea despre o foaie de parcurs în care să rezolvăm problemele pe care le-au ridicat cetăţenii”, a explicat Dăncilă.

Întrebată ce propuneri concrete va avea Guvernul în legătură cu turismul, premierul a spus că ministrul Finanţelor şi ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, va avea săptămâna viitoare o întâlnire cu o delegaţia compusă din oameni care activează în domeniu.

„Ne-am întâlnit cu mai mulţi oameni de afaceri, ne-am întâlnit cu primari, am vorbit despre cum văd dânşii dezvoltarea din punct de vedere turistic. Săptămâna viitoare o delegaţie se va întâlni cu ministrul Finanţelor şi ministrul interimar al Fondurilor Europene pentru a identifica soluţiile care se pliază pe această zonă, astfel încât să dezvoltăm turismul. Este într-adevăr o zonă foarte frumoasă şi cred că această zonă trebuie să o vadă nu numai români, dar şi foarte mulţi străini. Trebuie să încurajăm turismul şi cred că am putea începe chiar aici pe Valea Jiului”, a conchis Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a vizitat mai multe localităţi din Valea Jiului precum Lupeni, Petroşani şi Uricani. Printre obiectivele vizitate s-a numărat şi Complexul Energetic Hunedoara.

Pe 18 aprilie, Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Drum de legătură DN 66A km 47+600-km 66+204, Câmpu lui Neag - Cerna“ din judeţul Gorj.

Investiţia se ridică la 307.506.000 de lei, sumă alocată din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO