Auto

Limuzina diesel cu temperament sportiv

Limuzina diesel cu temperament sportiv

Click pentru imaginea marita

18.04.2008, 17:35 19

Mazda Romania a completat gama modelului de clasa medie, Mazda6, in luna martie a acestui an cu versiunea in cinci usi, precum si cu motorizarea diesel de 2,0 litri.
Potrivit declaratiilor lui Cristi Rigu, country manager pentru Romania, 80% din cele 400 de unitati din modelul Mazda6 care vor fi livrate in acest an vor reprezenta versiunea diesel.
Urmand exemplul Ford cu designul kinetic, si Mazda a integrat in noua generatie Mazda6 linia proprie de design, care se doreste a fi una orientata de aceasta data mai mult catre identitatea japoneza.
In comparatie cu generatia precedenta interiorul noii Mazda6 a fost simplificat. Comenzile pentru computerul de bord si sistemul de navigatie nu mai sunt amplasate pe consola dintre scaune, ci pe volan - sistemul purtand denumirea de CF-Net. Ergonomia habitaclului este comparabila cu cea a generatiei precedente, singura diferenta fiind observata la capitolul finisare, aceasta fiind mai apropiata de ce a modelelor premium din clasa medie. Temperamentul sport al masinii s-a dorit a fi subliniat inclusiv de iluminarea tabloului de bord in tonuri de albastru si rosu (a carui intensitate poate fi reglata, dar si prin ceasurile individuale, care amintesc de superbikeuri.
Motorul diesel de 2,0 litri dezvolta 140 CP la 3.500 rpm si are un cuplu motor maxim de 330 Nm la 2.000 rpm, care ii permit sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 10,7 secunde si sa atinga o viteza maxima de 204 km/h. Consumul de combustibil indicat de computerul de bord de-a lungul testului a fost de 6,5 litri/100 km, in conditiile unui traseu de 300 km, dintre care 60 km in mediu urban. Cu toate ca in comparatie cu generatia precedenta motorul a pierdut 3 CP, masina si-a pastrat caracterul dinamic, setarile ambreiajului si ale cutiei de viteze manuale cu sase trepte fiind similare cu ale unui model sport.
In ciuda dimensiunilor de peste 4,7 metri lungime, Mazda6 s-a dovedit a fi manevrabila si usor de parcat, un plus fiind si senzorii de parcare prezenti atat in fata, cat si in spate.
Pretul de pornire pentru versiunea diesel a Mazda6 cu cinci usi este de 22.690 de euro, cu TVA inclusa si ajunge la 30.690 de euro pentru versiunea de top.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO