Auto

Luca de Meo, fost şef la Volkswagen, a fost numit director general la Renault. Italianul va avea dificila misiune să „spele” scandalul provocat de Carlos Ghosn

Luca de Meo, fost şef la Volkswagen, a fost numit...

Autor: Mihai Gongoroi

29.01.2020, 11:00 340

Consiliul de administraţie al grupului auto francez Renault, care deţine şi marca Dacia, l-a numit marţi pe italianul Luca de Meo în funcţia de director general. Italianul a mai fost în trecut şef peste brandul Seat, deţinut de germanii de la Volkswagen, timp de patru ani. 

Renault derulează în prezent un proces de recrutare pentru un nou management în contextul în care compania încearcă să-şi consolideze alianţa cu japonezii de la Nissan după ieşirea din scenă a fostului director Carlos Ghosn.

Numirea italianului în vârstă de 52 de ani va deveni efectivă la 1 iulie în contextul în care acesta are o clauză de neconcurenţă în contractul cu Seat. Luca de Meo a mai fost în trecut vicepreşedinte pe marketing la Fiat şi şef pe marketingul mărcilor Volkswagen.

Totodată, actualul director general interimar, Clotilde Debos, va rămâne în grupul francez ca director general adjunct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO