Auto

Mercedes-Benz a prezentat la Geneva cabrioletul de lux echipat cu transmisia produsă la Sebeş

Mercedes-Benz a prezentat la Geneva cabrioletul de lux...

Autor: Bogdan Alecu

29.02.2016, 23:02 237

Cursa pentru primul loc în segmentul premium se duce acum pe fiecare nişă şi pe fiecare segmenet, iar Mercedes-Benz lansează noi şi noi modele pentru a putea depăşi vânzările BMW la nivel mondial. Astfel, dacă în întreg anul 2015 BMW a fost numărul unu, urmat de Mercedes-Benz şi Audi, în ianuarie constructorul din Stuttgart a reuşit un avans de aproape 15.000 de maşini.

Tocmai pentru a profita de fiecare unitate în parte, Mercedes-Benz mizează pe o continuă expansiune. Cu o seară înaintea deschiderii oficiale a Salonului Auto de la Geneva, constructorul din Stutgart a venit cu noul C Cabriolet, ce extinde la un total de 12 versiuni modelul de clasă medie. Motiv pentru care Tobias Moers, preşedintele consilului de administraţie al Mercedes-AMG spunea în această seară că ajutorul modelului C-Klasse, a dus la livrarea a 69.000 de maşini AMG anul trecut, valoare ce sâa dublat în ultimii doi ani, motiv pentru care expansiunea va continua cu un C43 Coupe AMG.

C Cabriolet vine ca o completare a gamei de automobile decapotabile prezente în gama constructorului, de la micul smart până la S-Klasse cabrio.

Noul cabriolet vine cu mia mult spaţiu pentru pasagerii spate, suspensii pneumatice şi noua transmisie automată cu 9 trepte 9G-Tronic, cutie de viteze produsă şi în România la Sebeş.  Aceasta dispune de cinci moduri de funcţionare – Eco, Comfort, Sport, Sport Plus şi Individual. Aceasta poate fi cuplată la motoare diesel şi pe benzină cu puteri cuprinse între 156 CP şi 367 CP. Consumul mediu pleacă de la 4,5 litri/100 km pentru motorizările diesel.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO