Auto

Metrorex va cumpăra 13 trenuri noi de metrou pentru tronsonul Drumul Taberei

Metrorex va cumpăra 13 trenuri noi de metrou pentru tronsonul Drumul Taberei

Autor: Ziarul Financiar

04.04.2019, 17:49 367

Metrorex anunţă joi că va achiziţiona 13 trenuri noi de metrou pentru secţiunea Drumul Taberei - Eroilor şi opţional şi-a rezervat dreptul de a contracta încă maxim 17 trenuri noi de acelaşi tip, destinate operării pe secţiunea Eroilor - Iancului, anunţă compania printr-un comunicat de presă.

Anunţul de participare la licitaţie a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) doar după ce documentaţia a fost verificată şi validată de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP).

Procedura de licitaţie îşi urmează cursul conform legislaţiei, cu respectarea caietului de sarcini elaborat de consultantul internaţional avizat de Metrorex şi Autoritatea Feroviară Română (AFER), singurul organism abilitat pentru avizarea din punct de vedere tehnic, care respectă standardele şi reglementările în  vigoare.

„Trenurile de metrou ce urmează a fi achiziţionate de Metrorex vor fi noi, firma câştigătoare va face un prototip dedicat, pe baza căruia să fie fabricate şi restul trenurilor comandate. Designul trenurilor va fi stabilit în faza de proiectare a acestora, de către câştigătorul procedurii de achiziţie, cu avizul Metrorex şi al consultantului”.

Construcţia vagoanelor din oţel şi sistemul de ventilaţie a salonului pentru călători, ce include răcirea aerului, au fost alese pe criterii obţinute în urma unor analize tehnico-economice. În caietul de sarcini este prevăzut ca iluminatul să fie cu leduri.

 
AFACERI DE LA ZERO