Auto

Mihai Boldijar, Bosch: „România dezvoltă intensiv proiecte în direcţia electrificării industriei auto“

Mihai Boldijar

Mihai Boldijar

Autor: Bogdan Alecu

24.05.2019, 00:07 1108

Inginerii români lucrează la viitoarele automobile electrice şi autonome care vor fi lansate pe piaţa auto eu­ro­peană şi internaţională în următorii ani, iar învăţă­mântul universitar şi preuniversitar trebuie adaptat noilor ten­dinţe, este de părere Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL şi reprezentantul Grupului Bosch în România.

„Noi avem în Cluj proiecte în ceea ce priveşte elec­trificarea la centrul de inginerie. Se observă o acce­lerare şi o diversificare a lor. Electrificarea este un pilon pe care şi noi mizăm. Avem deja echipamentele electrice power­train pe 50 de platforme, avem la ora actuală un milion de autovehicule care preiau sistemele electrice de la noi şi până în 2022 vom avea 14 mil. de vehi­cule care vor avea componente Bosch. Electrificarea este pe un trend ascendent“, a spus Mihai Boldijar.

Bosch a încheiat anul fiscal 2018 cu vânzări consolidate în va­loare de 2,1 mld. lei (452 mil. euro) în România, înregistrând astfel o creştere de 9% în com­pa­ra­ţie cu anul precedent. Vânză­ri­le totale nete, incluzând vân­ză­rile companiilor necon­so­lidate şi livrările interne către com­pa­ni­ile afiliate, au ajuns la 5,6 mi­liar­de de lei (1,2 miliarde de euro) - reprezentând o creş­tere de 29 de procente faţă de anul anterior.

Numărul angajaţilor Bosch din România a ajuns la aproxi­mativ 7.800 la 31 decembrie 2018, reprezentând o creştere anuală de 19%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO