Auto

Miliardarul chinez care deţine brandul Volvo a cumpărat 10% din compania-mamă a Mecedes-Benz

Miliardarul chinez care deţine brandul Volvo a cumpărat...

Autor: Alex Ciutacu

24.02.2018, 11:53 4095

Fondatorul Zheijang Geely Holding Group a acumulat participaţii în compania Daimler – compania mamă a Mercedes – în valoare de 9 miliarde de dolari, aceasta transformându-se în cea mai mare investiţie a unei companii chinezeşti într-un producător auto de talie mondială, potrivit Bloomberg.

Li Shufu a cumpărat 9,7% din companie prin intermediul grupului Geely, o companie de producţie automobile deţinută şi gestionată chiar de el, potrivit unei declaraţii din partea companiei.

Anunţul cu privire la investiţie a marcat „forajul” chinezilor în producătorii de automobile şi încheie luni de speculaţie. Compania deţine deja grupul Volvo Cars AB – brand a cărui modele au fost modernizate şi oferă o alternativă populară la automobilele germane de lux.

„Această investiţie deschide mai larg calea produselor Daimler către piaţa din China”, a transmis Frank Biller, un analist din Stuttgart.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO