Auto

Ministerul Economiei cere de urgenţă CA Avioane Craiova detalii despre programul Super Şoim

Ministerul Economiei cere de urgenţă CA Avioane Craiova...

Autor: Mediafax

06.03.2019, 00:00 557

Ministerul Economiei cere de urgenţă CA Avioane Craiova detalii despre programul Super Şoim, care constă în modernizarea avioanelor IAR 99, fiind solicitate date cu privire la procedura de selecţia. 

O şedinţă a Consiliului de Administraţie are loc în cursul zilei de marţi. „Ministerul Economiei a solicitat, în regim de urgenţă, reprezentanţilor săi în Consiliul de Administraţie al S Avioane Craiova un punct de vedere referitor la procedura pentru programul Super Şoim.

Concret au fost solicitate, în regim de urgenţă, informaţii referitoare la modul în care a fost realizată procedura de selecţie pentru modernizarea avioanelor IAR 99 şi transmiterea cu celeritate a unei informări asupra principiilor transparenţei şi tratamentului egal în desfasurarea acestei proceduri“, a declarat Alexandru Macoveiciuc, purtător de cuvânt al Ministerului Economiei, pentru Mediafax.

Datele sunt solicitate în contextul în care în luna martie Gazeta de Sud scria că în urma selecţiei a fost aleasă oferta firmei americane CMC Electronics Aurora LLC. Sursa citată a mai precizat că iraelienii de la Elbit Systems Ltd. au dat în judecată Ministerul Apărării şi Avioane Craiova SA, contestând faptul că producătorul de armament a eliminat de la procedura de selecţie compania israeliană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO