Auto

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţă data la care va fi lansată documentaţia pentru Autostrada Nordului

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţă data la...

Autor: Raluca Lazaroi, Mediafax

19.07.2019, 17:21 1363

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, vineri, că documentaţia privind reactualizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului va fi lansată până pe 15 august. El a vorbit şi despre proiectarea şi execuţia pentru DN17.

„Anunţasem iniţial că undeva în luna septembrie vom lansa documentaţia pentru Autostrada Nordului. După discuţia de aseară, am discutat şi cu compania şi cu cei de la achiziţii, am trezit pe toată lumea aseară, până pe 15 august lansăm documentaţia pentru Autostrada Nordului. Aşa am primis, aşa vom face. Domnul primar de la Beclean i-am spus că în momentul în care finalizează documentaţia, studiul de fezabilitate, în două luni de zile lansăm noi proiectarea şi execuţia”, a declarat Răzvan Cuc, la Bistriţa.

Ministrul a afirmat că până la finalul lunii august va lansa procedura de proiectare şi execuţie şi pentru DN17.

„Făcusem o promisiune tot în sala asta în 2017, despre un drum naţional DN17 Beclean- Cîrlibaba. Până la sfârşitul lunii august dăm drumul şi la proiectare şi execuţie, cu clauze suspensibile. Să intrăm în linie dreaptă. Astea sunt proiectele pe care ni le asumăm”, a adăugat Cuc.

„Centura de la Năsăud. Acum două săptămâni a fost o echipă de la ministerul transporturilor, a vorbit cu domnul primar despre acest obiectiv şi îl vom băga pefonduri. Vom lansa documentaţia, spe,r până la sfârşitul lunii septembrie”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În luna mai, Răzvan Cuc a precizat anunţa că procedura pentru proiectul "Autostrada Nordului", respectiv Drumul Expres "Petea - Satu Mare - Baia Mare” va fi gata anul acesta, documentaţia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate fiind deja în pregătire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO