Auto

Narcis Neaga, şeful CNADNR, constată că pe şantierele CNADNR nu se lucrează şi ...convoacă şedinţe

Narcis Neaga, şeful CNADNR, constată că pe şantierele...
01.07.2015, 19:15 2605

Narcis Neaga, Director General al CNADNR SA, companie cu un buget de 1,8 miliarde de euro pe an, afirma ca a efectuat astazi o vizită neanunţată pe şantierele de pe DN 76, Deva – Oradea si ca a constatat ca firmele Selina şi Porr nu lucreaza la autostrada.

 

„Pe primele două tronsoane pe care lucrează firmele Selina şi Porr am întâlnit doar 8 muncitori. Pe tronsonul următor gestionat de Viales n-am întâlnit niciun muncitor, iar pe cel de-al patrulea unde lucrează cei de la Construct Mod am numărat 18 prezenţe fizice, dar nu lucra nimeni. L-am căutat pe Inginerul reprezentant al DRDP Timişoara, nici urmă. L-am sunat pe directorul regional şi i-am dat dispoziţie ca de luni, împreună cu cei responsabili pentru lucrările de pe DN 76 să fie pe şantiere pentru supravegherea lucrărilor. La fel şi cei de la Unitatea de Implementare de la sediul central. Luni i-am convocat în şedinţă pe toţi factorii responsabili de acest proiect. I-am avertizat în nenumărate rânduri că lucrurile nu merg, acum urmează sancţiuni.

Pe tronsonul gestionat de AZVI se lucrează, dar nu la capacitate maximă, iar pentru ultimul tronson, cel gestionat de SCT, căruia i s-a reziliat contractul, în următoarele zile se va relicita pentru continuarea lucrărilor la partea carosabilă. Săptămâna viitoare voi avea o şedinţă cu toţi constructorii de pe DN 76, care vor fi avertizaţi că în cazul în care lucrurile nu intră pe un făgaş normal va urma rezilierea contractelor.

În ritmul actual, lucrările pe DN 76 nu vor fi finalizate nici în 2017. Şi atunci, dacă noi vom pierde bani europeni din cauza nefinalizării acestui proiect de către constructori, sa-şi piardă şi ei dreptul de a mai lucra în România.

Ştiu că toată lumea dă vina pe noi, cei de la CNADNR, dar este inadmisibil ca de acum o lună, cand am vizitat şantierele şi când constructorii s-au angajat să lucreze la capacitate maximă, acum să constat că am rămas la acelaşi stadiu. Ca şi la Lotul 3 de pe Orăştie – Sibiu şi aici lansez un advertisment public constructorilor care nu-şi respectă angajamentele.”, a delcarart Narcis Ştefan Neaga, Director General al CNADNR SA.

       CNADNR SA