Auto

Nissan lanseaza noul compact cu imagine de SUV

Nissan lanseaza noul compact cu imagine de SUV
25.04.2007, 19:20 26

Realizat pe platforma compacta a grupului Renault-Nissan, utlizata si de noua generatie a SUV-ului X-Trail, Nissan Qashqai doreste sa se impuna in segmentul compact printr-o imagine de SUV si un nou sistem de tractiune integrala.
Qashqai inlocuieste modelul Almera, care a iesit din fabricatie in toamna anului trecut. In segmentul compact, noul Nissan va intra in competitie directa cu Dodge Caliber, realizat pe aceeasi idee de SUV de oras.
Pe piata din Romania, Nissan Qashqai va fi disponibil cu patru motorizari, doua pe benzina de 1,6 litri si 2,0 litri care dezvolta 115 CP, respectiv 140 CP si doua diesel de 1,5 litri dCi si 2,0 litri care furnizeaza 106 CP, respectiv 150 CP. In functie de motorizare, sunt disponibile doua transmisii manuale cu cinci si sase trepte, o cutie de viteze automata cu sase rapoarte si noua transmisie cu variatie continua CVT.
Din punctul de vedere al dimensiunilor, Qashqai se incadreaza intre un automobil de segment compact precum Volkswagen Golf si un SUV compact.
Sunt disponibile trei versiuni de echipare Visia, cea de baza, Tekna, intermediara, si cea de varf Tekna Plus, disponibila numai cu motorizarile de 2,0 litri si tractiune integrala.
Transmisia integrala nepermanenta 4x4 All-Mode este disponibila pentru versiunile echipate cu motoarele de 2,0 litri, pentru celelalte modele tractiunea realizandu-se numai pe puntea fata.
Pretul versiunii de baza echipate cu motorul pe benzina de 1,6 litri si tractiune numai pe puntea fata este de 18.890 de euro, cu TVA inclusa, in timp ce modelul de varf propulsat de motorul diesel de 2,0 litri si echipat cu sistemul de tractiune integrala All-Mode ajunge la 30.430 de euro, TVA inclusa.
Nissan Romania estimeaza ca va comercializa in acest an aproximativ 350-400 de unitati din noul model. Vanzarile noului model sunt asteptate la valori mai ridicate in 2008. "Noi dorim sa vindem in acest an aproximativ 500 de unitati din noul model lansat, insa datorita faptului ca fabrica nu face fata comenzilor, estimam o cifra a vanzarilor de 350-400 automobile", a declarat Nicolas Ianculescu, director general al Nissan Romania.
Nissan Qashqai este produs la fabrica companiei japoneze din Sunderland, Marea Britanie care are o capacitate anuala a productiei de 100.000 de unitati. In dezvoltarea noului model, Nissan a investit aproximativ 320 mil. euro.
Nissan are in Romania 24 de dealeri la nivel national. Lansarea modelului pe piata locala a fost realizata la dealerul Serus, cel de-al doilea showroom Nissan din capitala, in a carui constructie au fost investiti patru milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO