Auto

Noua familie de modele MINI prezentată în avanpremieră în România la Muzeul Imersiv al Noilor Arte MINA

Noua familie de modele MINI prezentată în avanpremieră...

Autor: Bogdan Alecu

30.11.2023, 11:11 110

► BMW Group România a prezentat noile MINI Cooper electric şi Countryman în avanpremieră în România la Muzeul Imersiv al Noilor Arte MINA

Noile MINI Cooper electric şi MINI Countryman au fost prezentate în avanpremieră în România cu luni înainte de lansare. Racing MIMI a avut o prezenţă specială, marcând câştigarea titlul de campion naţional.

Prezentarea a avut loc la noul Muzeu Imersiv al Noilor Arte – MINA şi a fost construită în jurul unei proiecţii 360 de grade complexe. Aceasta a fost realizată de studioul românesc de creaţie Les Atelier Nomad, cu un portofoliu foarte valoros de lucrări de video mapping, animaţie 3D, post producţie şi CGI. Spaţiul de proiecţie care a găzduit prezentarea a avut o suprafaţă de 400 m2 şi a fost acoperit folosind 14 proiectoare de 16.000 lumeni fiecare.

Alături de cele două modele a fost prezentat şi Racing MIMI, alături de reprezentanţii echipei, Horia Platona şi Anya Gherghina. Proiectul a stabilit mai multe repere istorice pentru marcă. MIMI a fost primul MINI Electric de curse construit vreodată şi a obţinut un titlu de campion în competiţie directă cu automobile cu motorizare termică. "Racing MIMI beneficiază de un pachet important de îmbunătăţiri de la Engage Engineering, dar, foarte important, păstrează motorul şi bateria electrică de serie. Este cel mai bun argument al mărcii că, şi în format electric, păstrează plăcerea de a conduce. În acest moment investigăm, dar este foarte posibil ca titlul obţinut să fie primul obţinut de o electrică în luptă cu automobile cu ardere internă din istoria modernă a motorsportului. Este un proiect de pionierat adevărat de care suntem deosebit de mândri", explică Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Motorul electric de 135 kW/184 CP al MINI Cooper E generează un cuplu de 290 Nm, accelerând automobilul de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Cu o putere de 160 kW/218 CP, MINI Cooper SE sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, având un cuplu maxim de 330 Nm. Autonomia determinată conform ciclului de testare WLTP este de până la 305 de kilometri pentru MINI Cooper E pe baza bateriei de înaltă tensiune cu o capacitate de 40,7 kWh. La MINI Cooper SE, autonomia calculată creşte până la maximum 402 kilometri datorită unei capacităţi a bateriei de 54,2 kWh.

MINI Cooper E, model integral electric, are un preţ de 31.748 euro, cu TVA şi fără suportul Rabla Plus (26679 euro fără TVA).

MINI Cooper SE, model integral electric costă 35.641 euro, cu TVA (29950 euro fără TVA).

Noul MINI Countryman este disponibil pentru moment în trei versiuni de motorizări pe benzină, urmând ca portofoliul să fie extins cu noi motorizări cu ardere internă şi electrice. Noile modele dispun de motoare de 1,5 litri (3 cilindri) şi 2 litri (4 cilindri), cu puteri de 170 CP, 218 CP şi 300 CP, tehnologie TwinPower Turbo cu sistem TwinScroll şi injecţie directă, precum şi sistem mild-hybrid de 48V pentru versiunile C şi S. MINI Countryman C pleacă de la 36.474 euro cu TVA inclus (30650 euro fără TVA).

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO