Auto

Peste 4.000 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor din Capitală pentru că vorbeau la telefon

Peste 4.000 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor din...

Autor: Florin Zafiu

21.07.2019, 11:15 158

Peste 4.100 de sancţiuni au fost aplicate, în primele 6 luni ale acestui an, şoferilor din Bucureşti care foloseau telefonul mobil la volan, cifra fiind mai mare decât în 2018, când era 3.700, informează Poliţia Capitalei.  

„În primele 6 luni ale anului 2019, pe raza municipiului Bucureşti, (...) poliţiştii au aplicat peste 4.100 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, iar în primele 6 luni ale anului 2018 au aplicat peste 3.700 de sancţiuni contravenţionale pentru aceeaşi abatere”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei, într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

Folosirea telefoanelor mobile la volan (cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tipul „hands free”) este sancţionată contravenţional cu 2 sau 3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare. Un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie.

„Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitive de tip mâini libere conduce la diminuarea atenţiei, pierderea reflexelor, toţi aceşti factori concurând în mod direct la producerea unor evenimente rutiere uneori cu consecinţe deosebit de grave”, se mai arată în sursa citată.

În primele 6 luni, tot în Capitală, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale pentru aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanţe sau vehicule, după caz.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost aplicate 3 astfel de sancţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO