Auto

Polonia va prezenta prototipuri ale primei sale maşini electrice până la mijlocul acestui an

Polonia va prezenta prototipuri ale primei sale maşini...

Autor: Catalina Apostoiu

27.02.2020, 00:00 2204

Prima maşină electrică a Poloniei, proiectată de renumita companie italiană Torino Design, va fi prezentată până la mijlocul acestui an în două versiuni, hatchback şi SUV, a anunţat preşedintele ElectroMobility Poland, Piotr Zaremba, potrivit The First News.

Torino Design este un gigant din industrie, care a proiec­tat maşini pentru companii ca Ferrari, Fiat, McLaren şi BMW.

Potrivit lui Zaremba, consultant pentru proiect este Tadeusz Jelec, care a lucrat pentru Jaguar şi este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri auto polonezi.

Şeful Electromobility Poland a mai declarat că proiectul pentru fabricarea unui autovehicul electric polonez este susţinut de parteneriate strategice cu companii renumite din sector, ceea ce va garanta că maşinile vor întruni standardele de calitate ale pieţei.

Zaremba a mai explicat că întregul proiect prevede pro­duc­ţia a cinci modele. „Începem cu modele de pe segmentul C; vor exista trei modele de maşină compact şi vor fi adaptate aştep­tărilor şoferilor polonezi“, a declarat acesta, adăugând că într-o etapă ulterioară se va trece la maşini mai mici de pe segmentul B şi mai multe modele pentru familii.

Potrivit Pollandin, Electromobility Poland este o com­panie fondată de patru firme poloneze din sectorul energiei, Enea, Energa, PGE şi Tauron, cu scopul lansării producţiei a 100.000 de autovehicule electrice până în anul 2022 sau 2023.

2020 va fi un an important pentru companie. Până în vară se aşteaptă ca aceasta să decidă locaţia fabricii de maşini electrice. Aceasta va fi aproape sigur într-una din regiunile unde este concentrată industria auto a Poloniei. Odată ce se va atinge vârful de producţie, fabrica va avea aproximativ 3.000 de angajaţi.

Dezvoltarea sectorului de electromobilitate este o componentă cheie a planului de creştere economică pe termen lung al premierului polonez Mateusz Morawiecki.

Polonia a înregistrat până acum un succes semnificativ în ceea ce priveşte producţia de baterii pentru maşini electrice. Gigantul sud-coreean LG Chem a construit una dintre cele mai mari fabrici de baterii în apropiere de oraşul polonez Wroclaw, fabrică aşteptată a deveni una dintre cele mai mari din lume până în 2022.

Polonia deţine de asemenea compania Solaris, unul dintre cei mai mari producători de autobuze electrice din Europa. Aceasta a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor în ultimii ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO