Auto

Porsche Finance Group numeşte un român la conducerea diviziei din România

Porsche Finance Group numeşte un român la conducerea...

Autor: Cristina Bellu

21.03.2023, 10:05 627

Porsche Finance Group, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de finanţare, asigurare, întreţinere şi mobilitate auto din România, anunţă numirea lui Helian Redai în funcţia de Chief Executive Officer, după o experienţă de 20 ani în companie, în departamentele de vânzări şi marketing, de unde a iniţiat şi implementat soluţii inovatoare de finanţare şi mobilitate, inclusiv abonamentul auto.

„Vom continua să investim şi să lansăm produse şi servicii unice, în paralel cu accelerarea procesului de digitalizare, pentru a oferi clienţilor cea mai bună experienţă”, spune Helian Redai, CEO Porsche Finance Group România.

Helian Redai s-a alăturat companiei Porsche Finance Group România în 2003, din poziţia de Area Sales Manager. După patru ani a preluat conducerea Diviziei de vânzări şi marketing, mandat pe care l-a împlinit până la începutul anului 2022, când a fost numit Chief Sales Officer (CSO).

Lui Helian Redai i s-a alăturat la conducerea organizaţiei Christian Strassgschwandtner, cel care a preluat poziţia de CFO, începând cu data de 1 martie.

Anterior acestei numiri, Christian Strassgschwandtner a ocupat funcţia de CEO Porsche Finance Group Bulgaria, contribuind la lansarea diviziei de asigurări auto a companiei pe piaţa bulgară.

„România a jucat mereu un rol foarte important la nivelul grupului, prin inovaţiile în materie de produse de finanţare, asigurare sau management de flotă, cât şi prin calitatea personalului de aici”, spune Christian Strassgschwandtner, CFO Porsche Finance Group Romania.

Noua echipă de conducere urmăreşte consolidarea poziţiei de lider a grupului pe toate segmentele, continuarea procesului de digitalizare şi dezvoltarea de programe axate pe experienţa clientului.

Porsche Finance Group este furnizorul de soluţii complete şi eficiente de mobilitate pentru clienţii mărcilor concernului Volkswagen: Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Cupra, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Porsche, MAN şi Das Weltauto. Grupul este prezent pe piaţa românească din 1999, fiind unul dintre pionierii segmentului local al finanţărilor auto, şi include în prezent cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Bank, Porsche Mobility şi Porsche Asigurări.

Porsche Finance Group este filiala locală a Porsche Bank A.G. În calitate de subsidiară a Porsche Holding, cu sediul la Salzburg, Porsche Bank A.G. este o companie internaţională specializată în servicii de finanţare şi asigurare auto. Porsche Holding are experienţă îndelungată în finanţarea şi asigurarea auto şi este parte a Volkswagen Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24