• Leu / EUR4.9419
  • Leu / GBP5.6702
  • Leu / USD4.9805
Auto

Premierul Viorica Dăncilă surprinde la Craiova: Avem pregătit un proiect pentru autoturisme hibrid şi electrice

Premierul Viorica Dăncilă surprinde la Craiova: Avem pregătit un proiect pentru autoturisme hibrid şi electrice

Autor: Carmen Dumitrescu Rusan

18.03.2019, 10:44 262

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Craiova, la Forumul Auto 2019, că Guvernul are pregătit un proiect de lege prin care să flexibilizeze şi adapteze programul de înnoire a parcului auto la tendinţa europeană şi mondială, de mutare a accentului pe autoturismele hibrid şi electrice.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că există programul prin care sunt sprijiniţi cetăţenii să cumpere autoturisme noi cu garanţii acordate de stat, dar este pregătit un proiect pentru acces facil la autoturisme hibrid şi electrice.

„În acord cu obiectivele europene de protejare a mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar şi cu tendinţele europene şi mondiale din industria auto, Guvernul României a încurajat achiziţionarea de autoturisme noi, mai puţin poluante, prin programele de înnoire a parcului auto derulate de Ministerul Mediului. În ultimii ani, am promovat un program prin care sprijinim cetăţenii să cumpere autoturisme noi, cu garanţii acordate de stat. Avem deja pregătit un proiect de act normativ prin care vom flexibiliza şi adapta acest program la tendinţa europeană şi mondială de mutare a accentului pe fabricarea autoturismelor hibrid şi electrice”, a spus Dăncilă.

Pentru ca cetăţenii să aibă acces la aceste autoturisme, premierul spune că este nevoie de un efort comun şi de noi soluţii pentru ca autovehiculele nepoluante, hibride şi electrice, să fie mai accesibile.

„Am încredere că prin discuţii ca cele de astăzi (luni – n.r.) între reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Parlamentului naţional şi european, reprezentanţi ai Guvernului si cetaţenilor, ai industriei auto şi de componente auto putem obţine rezultatele pe care ni le dorim”, a mai spus Dăncilă.

La Craiova are loc, luni, Forumul Industriei Auto 2019. La evenimentul care se desfăşoară la Centrul Multifuncţional participa comisarul european pentru Piaţa Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri Elzbieta Bienkowska. Reuniunea este prezidată de premierul Viorica Dăncilă şi participă mai mulţi membri ai Guvernului României.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9419
Diferență: -0,1051
Ieri: 4.9471
Azi: 4.9805
Diferență: -0,6483
Ieri: 5.0130
Azi: 5.6702
Diferență: -0,3585
Ieri: 5.6906
Azi: 5.0577
Diferență: -0,2426
Ieri: 5.0700