Auto

Presa britanică anunţă intrarea Dacia Sandero pe piaţa din insulă: va costa la fel ca dungile sport de pe un Ferrari

Autor: Radu Racu

25.10.2012, 14:38 11550

Cea mai ieftină maşină de pe piaţa din Marea Britanie, Dacia Sandero, va fi disponibilă la acelaşi preţ care se cere pentru dungile de curse trasate pe un Ferrari, scrie Daily Mail.

Dacia Sandero va fidisponibilă la dealerii engelzi de anul viitor la un preţ de pronire de 5.995 de lire (circa 7.400 de euro), o sumă similară fiind cerută la o dotare opţională pentru cele mai scumpe maşini din lume, notează publicaţia britanică, oferind şi exemple: 5.400 de dolari pentru dungi longitudinale albe pe un Maserati Quattroporte, 5.464 de lire pentru aceeaşi opţiune pe un Porsche 911.

Dacia Sandero va intra în showroom-uri la începutul lunii ianuarie, fiind disponibilă pentru livrare spre finalul aceleiaşi luni.

Modelul de bază, care va costa 5.995 de lire, este dotat cu roţi de 15 ţoli cu jante din oţel, direcţie asistată electric şi bancheta din spate rabatabilă 60/40, însă nu include un radio ci doar posibilitatea de achiziţionare prin intermediul retailerilor autorizaţi.

La capitoul siguranţă, Dacia Sandero entry-level va fi dotată cu frâne ABS, asistenţă de urgenţă la frânare (EBA), control electronic al stabilităţii (ESC), sistem de control al tracţiunii, airbaguri pentru şofer şi pasager şi sistem de fixare ISOFix. Modelul de bază va fi disponibil în Marea Britanie doar în culoare albă.

Gama de mijloc costă cu 600 de lire mai mult, în timp ce modelul cel mai scump are un preţ de la 7.995 de lire, la care se adaugă costurile cu dotările şi motorizările opţionale. Cea mai scumpă Dacie Sandero din Marea Britanie va costa 9.795 de lire (12.100 euro), conform Daily Mail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO