Auto

Primăria Capitalei vine cu măsuri noi pentru şoferii care parchează neregulamentar

Primăria Capitalei vine cu măsuri noi pentru şoferii...

Autor: Nicolae Oprea

19.12.2018, 15:18 275

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere pubică, până pe 8 februarie, un proiect care prevede ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Ridicarea se va face de către Compania Municipală Managementul Transportului care va activa non-stop. Plata pentru recuperare porneşte de la 500 de lei.

În proiectul pus în dezbatere publică, semnat de Gabriela Firea, se arată că activitatea de ridicare a maşinilor se va face de către către angajaţii Companiei Municipale Managementul Transportului, care vor activa 24 de ore.

Tarifele pentru această activitate sunt:

Tarif de ridicare: 200 de lei pentru maşinile cu masa totală de până la 5 tone, inclusiv; 270 de lei pentru maşinile de peste 5 tone.

Tariful de transport este de 150 de lei, respectiv 200, iar de depozitare este de 150 de lei pe zi. Astfel, pentru o maşină care depăşeşte 5 tone, tariful total ajunge la 620 de lei, iar pentru un autoturism, precum un Logan, tariful este de 500 de lei.

„Pentru a putea interveni eficient în cazul staţionărilor neregulamentare, mai ales în cazurile în care se stânjeneşte circulaţia mijloacelor de transport public sau alternativ sau când se îngreunează operaţiubile de salubrizare sau deszăpezire, este necesară demararea efectuării activităţii de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamenter”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de Gabriela Firea.

Potrivit proiectului, maşinile se vor ridica de pe reţeaua principală de străzi a Municipiului Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO