Auto

Primăria Cluj-Napoca cumpără încă 10 autobuze şcolare pentru transportul elevilor

Primăria Cluj-Napoca cumpără încă 10 autobuze şcolare pentru transportul elevilor

Autor: Raisa Humeniuc

18.01.2020, 09:25 76

De doi ani de când a fost implementat în Cluj-Napoca, proiectul „Autobuze şcolare dedicate pentru transportul elevilor” poate fi considerat un succes, ba chiar a fost copiat şi de autorităţile din Timişoara. Acum primăria din Cluj va cumpăra alte 10 microbuze care sa îi ducă pe elevi la şcoală.

„Mi se pare foarte folositor. În primul rând pentru părinţi, că economisim timp. Undeva la două ore economisesc într-o zi. Trebuia să vin şi mai repede la şcoală ca să găsesc un loc de parcare, apoi statul în trafic până acasă. Sunt zone în care nu acoperă autobuzul şi dacă le suplimentează ar mai decongestiona traficul aici la şcoală", este de părere o femeie.

Propunerea ca elevii să beneficieze de autobuze care să îi ducă la şcoală a fost implementată în primă fază ca proiect pilot, programul fiind apoi extins de la 5 la 12 trasee şi mai multe şcoli din municipiu.

„Transportul şcolar al elevilor a avut un mare success, prin urmare am decis să îmbunătăţim şi flota auto pe care o folosim pentru transportul elevilor. În momentul de faţă, avem 17 autobuze şcolare cu care se transporta elevii la şcoală, dar în curând vom mai avea pe lângă acestea încă alte 10 microbuze care sperăm noi să vină în întâmpinarea necesităţilor de transport ale elevilor si ale părinţilor acestora", a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulia Perşa, şef birou mass-media Primăria Cluj-Napoca.

După modelul american, în total 27 de autobuze şcolare vor fi anul acesta la dispoziţia copiilor.

AFACERI DE LA ZERO