Auto

Primele imagini cu noul Mercedes A-Klasse, modelul care putea fi produs în Timiş, dacă România nu pierdea în faţa Ungariei

Primele imagini cu noul Mercedes A-Klasse, modelul care putea fi produs în Timiş, dacă România nu pierdea în faţa Ungariei

Primele imagini cu noul Mercedes A-Klasse

Autor: Bogdan Alecu

02.01.2012, 11:51 2481

Mercedes-Benz va lansa noul A-Klasse în cadrul Salonului Auto de la Paris din această toamnă. Până atunci, constructorul german testează în regim de iarnă prima generaţie a lui A-Klasse care nu mai este proiectată ca un monovolum compact, ci ca un model de segment C concurent direct cu Audi A3, BMW Seria 1 sau chiar cu Volkswagen Golf.

Mai mult, producţia lui A-Klasse se va derula atât la uzina din Germania, cât şi la noua uzină din Ungaria - investiţie de 800 de milioane de euro pierdută de România în favoarea vecinilor de la Vest. Primele informaţii cu privire la noua uzină care putea fi construită în judeţul Timiş au apărut în a doua parte a lui 2007, pentru ca la mijlocul lui 2008 nemţii să aleagă Ungaria.

Spre comparaţie, Ford a preluat uzina de la Craiova în 2007, iar primul B-Max care va fi produs în Bănie va ieşi pe piaţă odată cu Mercedes-Benz A-Klasse, diferenţa fiind că în Ungaria s-a construit "de la zero" uzina, în timp ce în România aceasta exista deja.

Pe piaţa locală noul A-Klasse va fi lansat în a doua parte a anului, cel mai probabil cu un preţ de aproximativ 20.000 de euro.

AFACERI DE LA ZERO