• Leu / EUR4.9469
  • Leu / GBP5.8072
  • Leu / USD4.7475
Auto

Producătorul de autovehicule de transport rutier şi persoane ATP Trucks Automobile, controlat de antreprenorul Mircea Cirţ din Baia Mare, pune pe piaţă un autobuz electric cu autonomie de până la 360 km

Producătorul de autovehicule de transport rutier şi persoane ATP Trucks Automobile, controlat de antreprenorul Mircea Cirţ din Baia Mare, pune pe piaţă un autobuz electric cu autonomie de până la 360 km

Autor: Cristina Bellu

13.05.2021, 12:35 14829

ATP Trucks Automobile, producător de autovehicule de transport rutier şi persoane, parte a ATP Group, controlat de antreprenorul Mircea Cirţ din Baia Mare, anunţă lansarea pe piaţă a autobuzului electric ATP Bus e-UpCity. Proiectul reprezintă o nouă etapă a investiţiei de peste 25 mil. euro demarată de companie în urmă cu patru ani, potrivit informaţiilor transmise de ATP Group.

“Produsul ATP Bus face parte dintr-o nouă etapă a investiţiei demarată în urmă cu patru ani, în valoare de peste 25 mil. euro şi evident nu se opreşte aici. Următorii paşi vor fi în sensul extinderii infrastructurii necesară asamblării produselor ATP Trucks, aici, la Baia Mare”, spune Mircea Cirţ, Fondatorul ATP Group.

Întreaga arhitectură a proiectului ATP Bus a furnizat un autobuz electric adaptat cerinţelor locale, cu profil ECO (ECOlogic & ECOnomic), cu omologare europeană.

“e-UpCity 100% electric răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi şi poluante, dar şi solicitărilor de optimizare a costurilor. Este o soluţie alternativă şi competitivă în procesul de modernizare a transportului public urban”, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 12,18 metri. În varianta de configuraţie specială, omologarea îi permite 95 de locuri. Are o autonomie de minimum 200 km în oraş, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele autobuzului dezvoltat la Baia Mare sunt achiziţionate de la furnizori consacraţi, iar provocarea majoră în acest proiect a fost alegerea bateriei. În cele din urmă, s-a mers natural către producătorul chinez CATL, gigantul bateriilor EV, o companie de tehnologie fondată în 2011, specializată în fabricarea de baterii litiu-ion pentru vehicule electrice şi sisteme de stocare a energiei, precum şi sisteme de gestionare a bateriilor.

Lista furnizorilor de componente este completată de producătorul german ZF Friedrichshafen AG şi de DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experţii de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcţie este marca BOSCH/ZF.

“Noi am decis şi am ales furnizorii pentru componentele produsului nostru iar specificaţia acestuia a fost gândită de echipa noastră astfel încât să respecte legislaţia şi să obţină omologarea europeană. Intenţionăm să deschidem oficial sesiunile de prezentare pentru entităţile real interesate de produsul nostru şi să trecem astfel în etapa superioară a proiectului, să fim parte în procesul de modernizare a transportului public urban”, adaugă Mircea CIRŢ, fondatorul grupului.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9469
Diferență: 0,0222
Ieri: 4.9458
Azi: 4.7475
Diferență: -0,3526
Ieri: 4.7643
Azi: 5.8072
Diferență: 0,062
Ieri: 5.8036
Azi: 4.7246
Diferență: -0,7374
Ieri: 4.7597