Auto

Programul Rabla Clasic 2019 pe sfârşite: Mai puţin de 20% din tichetele programului mai sunt disponibile

Programul Rabla Clasic 2019 pe sfârşite: Mai puţin de...
21.05.2019, 08:55 7831

Peste 3 sferturi di tichetele programului Rabla Clasic 2019 au fost epuizate la puţin peste o lună de la demararea programului de înoire a parcului auto din România, aflat deja la a 15-a ediţie.

 “Astăzi, 20 mai 2019, mai sunt disponibile aproximativ 5.374 din cele 30.000  prime de casare pentru persoanele fizice.Informaţii privind sumele disponibile în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus se pot obţine de aici, scrie într-un anunţ de pe site-ul Administraţia Fondului pentru Mediu.

“Bugetul aprobat pentru Programul Rabla Clasic este de peste 320 milioane lei, atât pentru finanţarea programului de anul acesta, cât şi pentru plata unor facturi emise în cadrul programului de anul trecut. Suma alocată în cadrul sesiunii de finanţare din anul 2019 este de 235 milioane lei, 200 milioane lei fiind repartizate pentru persoane fizice şi 35 milioane lei pentru persoane juridice, iar în cadrul Programului Rabla Plus, bugetul aprobat este de 93 milioane lei. Pentru sesiunea din acest an sunt alocate peste 75 milioane lei, din care peste 15 milioane lei pentru persoane fizice şi 60 milioane lei pentru persoane juridice,” este stipulat în coumunicatul de presă lansat cu o zi înainte de demararea programului.

Cuantumul primei de casare pentru Programul "Rabla Clasic" este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare şi se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcţionare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Dacă întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

Prin Programul Rabla Clasic, aflat deja la a 15-a ediţie, au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante şi au fost achiziţionate peste 300.000 de maşini noi, care poluează mai puţin.

Pentru a stimula achiziţia vehiculelor electrice, Administraţia Fondului pentru Mediu finanţează, cu 90 de milioane de lei, achiziţia şi instalarea de staţii de încărcare performante în municipiile reşedinţă de judeţ.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO