Auto

ProMotor: Ai sau nu ai voie să depăşeşti data următoarei inspecţii periodice? Iei sau nu iei ITP-ul fără trusă medicală şi extinctor?

ProMotor: Ai sau nu ai voie să depăşeşti data...

Autor: ProMotor

27.10.2016, 10:20 3585
Legea spune ceva, netul ... altceva. După cine ne luăm?
 
NSPECŢIA TEHNICĂ PERIODICĂ OBLIGATORIE!
Foarte mulţi şoferi uită că o dată la 2 ani trebuie să treacă pe la un service autorizat ITP şi sa facă inspecţia tehnică periodică. Legea spune că NU ai voie să depăşeşti termenul de valabilitate cu maximum 15 zile (o să găsiţi pe internet că aţi avea această perioadă de graţie – TOTAL GREŞIT). Dacă l-ai depăşit pe cel trecut pe sticker-ul de pe talon, vei lua amendă între 1.125 şi 2.500 lei (plătiţi numai jumătate în 48h) plus suspendarea talonului. Apoi trebuie să faci controlul maşinii la RAR ca sa-ţi iei ITP-ul şi să recapeţi talonul de la Poliţie. Aşa că mai bine eviţi complicaţiile şi pierderile şi te uiţi pe spatele talonului ca să vezi când îţi expiră inspecţia tehnică periodică. Este scrisă cu ştampilă şi semnătură pe un sticker.
 
80 DE LEI COSTĂ CEL MAI IEFTIN ITP
Un ITP costă azi între 80 şi maximum 150 de lei şi nu durează mai mult de  jumătate de oră. Asta ţine şi de eventualele lucruri neconforme care pot fi reparate sau nu pe loc, în service. 

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24