Auto

Saga RCA continuă. Noi modificări ale legii RCA urmează să prindă contur în legislaţia naţională: maşinile vor fi verificate electronic şi în parcări dacă au o asigurare RCA, dar se va permite şi suspendarea poliţei în anumite cazuri. De ce este nevoie să existe două falimente mari în asigurări pentru a se face paşi concreţi spre normalitate?

Saga RCA continuă. Noi modificări ale legii RCA...

Autor: Mircea Nica

08.10.2023, 10:49 3918

Valentin Ionescu, director în cadrul ASF pe sectorul asigurărilor, a explicat la un post de televiziune că prin transpunerea unei directive se va permite monitorizarea prin mijloace electronice a poliţelor RCA, chiar şi când maşinile sunt parcate, şi se va permite suspendarea poliţei RCA, dar doar în anumite cazuri, cum ar fi situaţia în care se suspendă înmatricularea.

Legea RCA ar urma să fie modificată prin includerea unor prevederi dintr-o nouă directivă transpusă în legislaţia naţională prin care verificarea poliţelor RCA se va face prin mijloace electronice chiar şi la maşinile parcate, iar în acelaşi timp se va permite şi suspendarea poliţelor RCA în cazuri precum suspendarea înmatriculării, a explicat Valentin Ionescu, director în cadrul ASF pe sectorul asigurărilor la un post de televiziune.

„Deocamdată, proiectul cu modificările RCA nu este public. Ne dorim creşterea gradului de asigurare, prin prevederile unei noi directive pe care trebuie să o transpunem în legislaţia naţională. Monitorizarea prin mijloace electronice a asigurării RCA, chiar dacă maşinile sunt parcate, va fi obligatorie indiferent de situaţie. Această introducere oferă şi posibilitatea suspendării asigurării RCA, dar doar în anumite situaţii, coroborat cu suspendarea înmatriculării de exemplu. Sunt câteva elemente care ne ajută să avem un grad de cuprindere mai mare pe RCA şi nu vor mai circula maşini fără RCA. Astfel, dacă consideraţi că nu mai doriţi să mergeţi cu maşina, suspendaţi înmatricularea, iar printr-o solicitare la asigurător acesta este obligat să suspende RCA-ul“, susţine Valentin Ionescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO