Auto

Ştefăneştii de Jos de lângă Bucureşti a atras investiţii de 100 mil. euro în depozitele retailerilor alimentari

Ştefăneştii de Jos de lângă Bucureşti a atras...

Autor: Cristina Roşca

08.02.2019, 00:07 2517

Cinci din cei zece jucători din comerţul modern au sau urmează să aibă depozite logistice în localitatea Ştefăneştii de Jos de lângă Bucureşti.

Aceste proiecte necesită investiţii totale de peste 100 de milioane de euro, rezultă din calculele ZF ce au la bază datele existente.

Ştefăneştii de Jos are avantajul de a fi poziţionat lângă centura Capitalei, dar şi în imediata apropiere a autostrăzii care leagă Bucureştiul de Ploieşti, astfel că aceste depozite sunt folosite pentru a alimenta magazinele din Capitală şi din zona centrală şi de sud a ţării.

Metro Cash & Carry şi Auchan îşi vor deschide depozite în localitatea Ştefăneştii de Jos în 2020, acestea urmând a fi închiriate de la compania de specialitate WDP. În aceeaşi localitate au deja depozite - cu chirie sau proprietate - alţi trei jucători din comerţul modern local, este vorba de Penny Market, Mega Image şi Carrefour.

În ceea ce priveşte segmentul logistic, în comerţul modern local jucătorii au două strategii diferite.

Astfel, de regulă, jucătorii germani preferă să îşi cumpere terenurile şi să îşi dezvolte singuri depozitele. Acesta este şi modelul belgienilor de la Mega Image, pe când nemţii de la Metro Cash & Carry fac excepţie.

La polul opus, francezii - Carrefour sau Auchan - preferă să lucreze cu companii specializate de logistică unde închiriază suprafeţe generoase. Acesta este şi modelul Profi şi cel al Selgros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO