Auto

Subscrieri de 2,4 mld. lei la Omniasig în anul 2023, în creştere cu 12%. Asigurările auto: subscrieri de 1,6 mld. lei, adică 66% din portofoliu

Subscrieri de 2,4 mld. lei la Omniasig în anul 2023, în...

Autor: Mircea Nica

20.03.2024, 09:30 60

Valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie în 2023 a ajuns la 1,2 mld. lei Din totalul despăgubirilor plătite anul trecut, 83% provin din zona asigurărilor auto   Fără asigurările auto, respectiv Casco şi RCA, volumul subscrierilor ar fi de circa 800 mil. lei.

Omniasig, cea mai mare companie din portofoliul local al grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), a încheiat anul 2023 cu un volum al primelor brute subscrise de aproximativ 2,4 mld. lei, consemnând un avans de 12% faţă de anul 2022, potrivit informaţiilor transmise de asigurător.

„Anul 2023 a adus multe provocări pentru piaţa asigurărilor din România, iar abordarea noastră strategică s-a bazat pe o creştere organică şi echilibrată. Am trecut printr-un proces de repoziţionare de brand, care rezonează mai mult şi cu noile generaţii, am implementat fluxuri digitale prin care am eficientizat interacţiunea clienţilor şi partenerilor cu Omniasig, îmbu­nătăţindu-ne constant produsele şi serviciile. Totodată, în 2023, ne-am definit şi mai clar strategia noastră ESG (Environment, Social, Governance), prin care ne manifestăm intenţia de a ne alinia la standardele de sustenabilitate“, a declarat Mihai Tecău, preşedintele Directoratului Omniasig Vienna Insurance Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO