Auto

Tariful de parcare în centrul Cluj-Napoca va fi dublat, iar staţionarea maximă va fi de 3 ore

Tariful de parcare în centrul Cluj-Napoca va fi dublat,...

Autor: Valerian Ionescu, Vasile Magradean

28.11.2016, 16:46 172

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, o hotărâre privind tarifele pentru parcări ce urmează să fie aplicate începând cu anul 2017. Astfel, s-a operat o modificare importantă, care înseamnă dublarea tarifelor orare pentru parcare în zona I, zona centrală a municipiului, care include 22 de străzi, de la 2 lei pe oră, la 4 lei. Astfel, cea mai mică perioadă de timp de parcare în zona I este de o jumătate de oră, taxată acum cu 2 lei, iar perioada maximă de staţionare într-o parcare publică este de 3 ore, care va costa 12 lei. Consilierii au decis şi eliminarea abonamentului de o zi. Măsurile fac parte din planul de mobilitate urbană şi au ca scop decongestionarea traficului şi descurajarea şoferilor să mai parcheze în această zonă. Clujenii pot apela la mijloacele de transport în comun sau la bicicletă”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu..

Primarul Emil Boc a declarat la rândul său că, în urma acestor măsuri, locuitorilor municipiului Cluj-Napoca li se oferă, ca alternativă, peste 700 de locuri de parcare subterane de la stadionul Cluj Arena şi de la Sala Polivalentă, aflate la 10 minute de mers pe jos de centrul oraşului.

În zona centrală a municipiului Cluj-Napoca sunt peste 1.000 de locuri de parcare administrate de Primărie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO