Auto

Transportul aerian în vremea pandemiei: un zbor spre nicăieri cu mâncare pentru acasă

Transportul aerian în vremea pandemiei: un zbor spre...

Autor: Bogdan Cojocaru

19.08.2020, 00:00 507

Industria transportului aerian trebuie să fie inventivă în timpul pandemiei globale.

Unele companii aeriene cu probleme mai mari decât altele oferă acum zboruri care nu vor părăsi niciodată poarta de îmbarcare, precum şi mâncare pentru acasă comandată în timpul zborului, scrie Deutsche Welle.

Chiar şi cei care obişnuiau să zboare frecvent, fie în interes de afaceri, fie pentru a călători în cele patru puncte cardinale, sunt în cea mai mare parte consemnaţi să stea pe pământ din martie.

Pandemia a făcut imposibilă cea mai mare parte a traficului aerian global.

După aproape jumătate de an, mulţi pasageri simt simptomele nostalgiei zborurilor. Un fel de sevraj. 

În acelaşi timp, mulţi furnizori de servicii aeriene, cum ar fi cateringul de zbor, se confruntă cu pierderi uriaşe sau chiar cu perspectiva foarte apropiată a falimentului deoarece există foarte puţine aeronave care efectuează zboruri.

Dar acolo unde există o voinţă, există noi posibilităţi care se deschid dintr-o dată pentru a satisface dorinţa de călătorie în vremuri de criză economică.

Începând cu luna martie a încetat tot traficul aerian internaţional pentru călători către Taiwan, dar în prezent cresc ofertele pentru a satisface dorinţa de călătorii aeriene, în ciuda restricţiilor existente.

În iulie existau deja trei „zboruri false“ rezervate de pe aeroportul din Taipei, capitala ţării. În total 7.000 de persoane au făcut rezervări.

Într-o tombolă au fost aleşi 60 de „pasageri“ pe „zbor“, cărora li s-a permis să urce într-un Airbus A330 care a rămas ferm parcat la poarta de îmbarcare.

„Participanţii au trecut prin verificari de securitate, inspecţie de identificare şi alte proceduri, apoi s-au urcat efectiv în avion pentru a experimenta distracţia de îmbarcare“, a explicat unul din membrii personalului aeroportului, Ting Hsu, presei locale.

Între timp, zborurile reale către nicăieri satisfac dorul multor taiwanezi pentru călătoriile cu avionul.

EVA Airways şi-a lansat un zbor special în august, când în Taiwan este sărbătorită Ziua Tatălu. I s-a atribuit numărul de zbor 5288, care se presupune că sună ca, în traducere, „îl iubesc pe tata“ în chineză.

Toate cele 309 de locuri din Airbus-ul A330 cu corp larg, cu „costumaţie“ specială Hello Kitty, au fost vândute în câteva minute.

Avionul a decolat de pe aeroportul internaţional Taoyuan din Taipei, pornind într-un zbor circular în jurul insulei şi în spaţiul aerian japonez înainte de a reveni după aproape trei ore de la decolare.

Pentru tarife de aproximativ 150-180 euro, pasagerii au fost serviţi din meniul de zbor al bucătarului Michelin de trei stele Motoke Nakamura.

 

Cel mai sigur avion

În total 7.000 de persoane au făcut rezervări.

Într-o tombolă au fost aleşi 60 de „pasageri“ pe „zbor“, cărora li s-a permis să urce într-un Airbus A330 care a rămas ferm parcat la poarta de îmbarcare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO