Auto

Unul dintre cei mai mari producători auto americani promite că în cinci ani va scoate pe piaţă primele autovehicule autonome

 Unul dintre cei mai mari producători auto americani...

Autor: Greta Bogdan

17.08.2016, 11:24 578
Americanii de la Ford au anunţat că vor lansa pe piaţă până în 2021 un autoturism complet autonom, care nu va avea volan, prin urmare va merge fără şofer, scrie BBC.
 
Ideea îndrăzneaţă a fost transmisă de către preşedintele companiei, Mark Fields, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Palo Alto, California.
 
Reprezentanţii Ford spun că vor dubla investiţiile pentru centrul de cercetare din oraş şi vor majora, de asemenea, investiţiile în firme de tehnologie din Silicon Valley.
 
Fields mai spune că noul model de autovehicule va putea fi cumpărat de către clienţi până în 2021.
 
El se aşteaptă ca primele maşini autonome lansate pe piaţă să fie folosite de către operatorii comerciali care doresc să îşi reducă cheltuielile prin prisma faptului că nu vor mai fi nevoiţi să plătească şoferi. De asemenea, vehiculele autonome vor fi restricţionate în anumite zone ale oraşelor, scrie The Wall Street Journal.
 
„Aşa cum vă puteţi închipui, experienţa într-o maşină în care nu trebuie să controlezi nimic schimbă absolut totul”, a mai spus  preşedintele companiei.
 
Ford a luat în calcul atunci când a creat designul maşinii autonome faptul că în timpul unei deplasări, clienţii lor pot lucra sau pur şi simplu se pot distra, potrivit acestuia.
 
Americanii au anunţat că împreună cu cea mai mare companie de internet din China, Baidu, au investit 150 mil. dolari în Velodyne, companie care fabrică senzori bazaţi pe laser, acest parteneriat susţinând ideea producătorilor auto de a lansa primele maşini autonome. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO