Auto

Vânzările de maşini noi de lux au urcat cu 70%, la peste 6 mil. euro, în patru luni din 2019. Ce maşini de lux se vând cel mai bine?

Vânzările de maşini noi de lux au urcat cu 70%, la...

Autor: Bogdan Alecu

14.05.2019, 09:15 1354

Piaţţa autoturismelor de lux, cu preţuri de peste 200.000 de euro cu TVA, a înregistrat în primele patru luni ale acestui an o creştere de 70% faţă de perioada similară a anului trecut, po­trivit datelor ZF centra­lizate pe baza celor de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Printre cele 29 de automobile noi de lux înmatriculate în primele patru luni ale acestui an se numără şi un Rolls-Royce Cullinan, automobilul de teren al celebrului constructor britanic şi unul dintre cele mai exclusiviste din lume. Preţul unui astfel de automobil porneşte de la circa 300.000 de euro cu TVA şi ajunge la peste 500.000 de euro, în funcţie de configuraţie. În România Automobile Bavaria, compania deţinu­tă de Michael Schmidt, deţine un service Rolls-Royce, iar omul de afaceri român deţine în Germania un dealer al mărcii britanice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO