Auto

Vânzările Seat cresc cu 30% la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

20.12.2011, 17:08 219

Topcar Impex, dealerul clujean al mărcii Seat, mizează până la sfârşitul anului pe o cifră de afaceri de circa 1,9 mil. euro, în creştere cu aproximativ 30% faţă de anul trecut. Totodată, compania spune că va vinde în total în acest an 150-155 de maşini, faţă de 124 de unităţi comercilizate în 2010. Cele mai bine vândute modele Seat în 2011 au fost Ibiza şi Ibiza ST, urmate de modelul Leon.

''Unul din obiectivele Topcar din acest an a fost echilibrarea balanţei între achiziţiile private şi corporate. Pentru anul 2012, ne-am bugatat o creştere a cifrei de afaceri şi o cotă de 1,5% din piaţa auto naţională. Mizăm anul viitor pe modelul de volum mic Seat Mii şi pe faceliful modelului Ibiza'', au spus reprezentanţii companiei Topcar. Compania comercializează autoturismele Seat în cadrul showroomului din Cluj-Napoca.

Topcar Impex a fost înfiinţată în anul 1998, iar în urma încheierii unui parteneriat cu Porsche România a devenit dealer al mărcii Seat în Cluj. Compania are în prezent 13 angajaţi şi a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 1,4 mil. euro (aproximativ 6 mil. lei), conform sitelui Ministerului Finanţelor Publice. Compania Topcar este membră a grupului de firme Compexit, condus de oamenii de afaceri Răzvan Rotta, Dan Palaghean, Titus şi Marius Nicoară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO