Auto

Viorel Eremia, Citroën: Avem nevoie de infrastructură pentru a vinde şi mai multe maşini electrice

Viorel Eremia, Citroën: Avem nevoie de infrastructură...

Autor: Bogdan Alecu

10.03.2020, 19:50 291

Vânzările maşinilor electrificate, adică a celor electrice şi hibride, vor creşte cu 50% în acest an, la circa 10.000 de unităţi, însă ritmul va depinde tot mai mult de evoluţia infrastructurii care să permită călătoriile pe distanţe lungi, estimează Viorel Eremia, directorul mărcii Citroën din cadrul Trust Motors, importatorul mărcilor Citroen, Peugeot şi DS pe piaţa locală.

„Dacă luăm în calcul evoluţia rapidă şi cererea din ce în ce mai mare pentru maşini electrificate din ultimul an, estimez că în 2020 vom avea pe stradă aproximativ 10.000 de maşini electrificate, iar în 2021 piaţa va creşte la 15.000 de unităţi. Însă, dezvoltarea infrastructurii, respectiv creşterea numărului de staţii de încărcare este un aspect decisiv în evoluţia locală a acestei pieţe noi“, a declarat Viorel Eremia.

Spre comparaţie, în 2019 vânzările de maşini electrice şi hibride au urcat cu 45%, la aproape 6.700 de unităţi, dintre care peste 4.700 au reprezentat hibridele „clasice“, 401 cele plug-in şi peste 1.500 au fost electricele, în urcare cu 123% faţă de anul anterior.

„Analizând evoluţia din ultimii ani, consider că mai există loc de creştere. Piaţa de vehicule noi poate ajunge cu uşurinţă la peste 183.000 de unităţi în 2020. Firmele de car sharing prezintă un interes crescut să achiziţioneze maşini electrice, precum şi autorităţile, companiile private şi publice, dar şi persoanele fizice care au înţeles avantajul maşinilor electrice“, a explicat Viorel Eremia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO