Auto

Visa cere operatorilor de staţii de încărcare pentru maşini electrice să standardizeze sistemele de plată şi să nu limiteze clienţii la o singură opţiune

Visa cere operatorilor de staţii de încărcare pentru...

Autor: Roxana Rosu

02.02.2022, 13:25 138

Visa cere companiilor să standardizeze şi să asigure interoperabilitatea sistemelor de plată dedicate punctelor de încărcare a vehiculelor electrice din Europa, pentru a da consumatorilor libertatea de a plăti prin metoda preferată.

În prezent, nu există un standard larg răspândit în industrie pentru acceptarea plăţilor la punctele de încărcare a vehiculelor electrice. De multe ori, consumatorii nu au posibilitatea de a alege metoda de plată şi sunt forţaţi să utilizeze o singură opţiune (de exemplu, înrolarea într-o aplicaţie sau program de furnizor) sau ajung chiar în situaţia să nu-şi poată încărca vehiculul deoarece nu deţin abonamentul necesar.

Doar un număr mic de ţări europene, un exemplu fiind Germania, au legiferat în favoarea unei abordări standardizate.

„Credem că adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice este esenţială pentru a ajuta Europa să îşi atingă obiectivele privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Garantarea faptului că oamenii pot plăti cu uşurinţă la încărcare este esenţială dacă dorim ca aceştia să decidă în favoarea vehiculelor electrice. Deocamdată, nu este cazul. Credem că acest lucru trebuie să se schimbe, astfel încât consumatorii să beneficieze de alegerea pe care o merită”, a declarat Charlotte Hogg, CEO, Europa Visa.

În acest context, Visa lansează o consultare cu producătorii de puncte de încărcare a vehiculelor electrice şi alţi lideri din industrie, cu scopul de a identifica barierele şi soluţiile pentru acceptarea pe scară largă a plăţilor interoperabile contactless şi digitale.

Visa a anunţat, de asemenea, că va deveni prima companie din industria serviciilor financiare şi a plăţilor care se va alătura Charging Interface Initiative (CharIN) ca membru cu drepturi depline. CharIN promovează standarde globale la încărcarea vehiculelor şi reuneşte participanţi de pe întregul lanţ valoric al mobilităţii electrice, cu scopul de a dezvolta o infrastructură globală, un protocol sigur de încărcare şi de plată şi noi tehnologii care să faciliteze tranziţia către vehiculele electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO