Auto

Volkswagen ar putea vinde active, dacă nu va reuşi să ramburseze un credit de 20 mld. euro luat pe un an

Volkswagen ar putea vinde active, dacă nu va reuşi să...

Autor: Anca Dumitrescu

04.12.2015, 13:20 306

Cel mai mare producător auto din Europa trebuie să îşi consolideze finanţele, anticipând că va înregistra cheltuieli de ordinul miliardelor de euro pentru amenzi, procese şi rechemarea în service a peste 11 milioane de automobile, pentru înlocuirea softurilor ilegale care reduc nivelul emisiilor vehiculelor grupului, în timpul testelor.

VW şi-a asigurat în această săptămână un împrumut punte de 20 de miliarde de euro, pe care intenţionează să îl refinanţeze prin emisiuni de obligaţiuni, în următoarele luni, au spus sursele.

Potrivit acordului, VW a asigurat băncile că va vinde sau va lista la bursă active în valoare de peste 20 de miliarde de euro, dacă nu va reuşi să găsească alte surse de finanţare.

Reprezentanţii Volkswagen au refuzat să comenteze.

Listarea unor divizii precum Audi, Porsche sau a diviziei de camioane pare improbabilă, dar operaţiuni ale diviziei MAN, în afara celor de camioane, ar putea fi în fruntea listei de active disponibile, potrivit surselor.

"Volkswagen ar mai putea analiza renunţarea la brandurile de lux Bentley şi Lamborghini sau la brandul de motociclete Ducati, dar aceste divizii nu ar modifica prea mult situaţia”, au spus persoanele.

Separat, VW a precizat că numărul vehiculelor ale căror emisii de dioxid de carbon, precum şi consumul au fost subestimate ar putea fi mai mic decât cel de 800.000 de unităţi anunţat luna trecută.

VW a anunţat anterior că anticipează costuri de minim 2 miliarde de euro legate de această problemă.

Divizia Skoda a VW a informat joi că suspiciunile iniţiale că marca din Cehia ar fi afectată de subevaluarea emisiilor de dioxid de carbon au fost eronate.

Aproape 500 de procese au fost declanşate în Statele Unite împotriva Volkswagen, Audi şi Porsche, de la izbucnirea scandalului emisiilor, la jumătatea lunii septembrie, a relatat joi presa germană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO