Autostrazi

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor: S-au turnat primii kilometri de asfalt pe centura Bacăului, parte din Autostrada Moldovei

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor: S-au turnat primii kilometri de asfalt pe centura Bacăului, parte din Autostrada Moldovei

Autor: Departamentul Corespondenţi

03.10.2019, 19:33 635

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, joi, că pe centura ocolitoare a oraşului Bacău, parte a Autostrăzii Moldovei, s-au turnat primii kilometri de asfalt, la şase luni de la începerea lucrărilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a vizitat joi şantierul centurii din Bacău, a anunţat, pe pagina lui de Facebook, că firma care execută lucrările a turnat primii kilometri de asfalt.

Acesta se declară mulţumit de mobilizarea constructorului şi de ritmul lucrărilor.

„Ajuns aici, în ciuda tuturor scepticilor şi mincinoşilor, constructorul a început să toarne asfalt. Reamintesc tuturor că în 15 martie a.c. am ajuns pe acest şantier unde s-au început efectiv lucrările. Toţi aceia care vor să omoare şi ultimele firme româneşti de construcţii şi care au început să vorbescă, fără rost, ba că antreprenorul nu lucrează, ba că s-a mobilizat doar pentru vizita mea, ba că utilajele nu sunt pe şantier, nu au avut dreptate şi constructorul ne-a arătat contrariul. În termen de 6 luni a reuşit să toarne primii kilometri de asfalt. Nu pot decât să îl felicit şi să-l dau exemplu de <bune-practici>”, a scris Răzvan Cuc pe pagina de socializare.

Ministrul Transporturilor a menţionat că centura Bacăului face parte din Autostrada Moldovei.

Varianta de ocolire a oraşului Bacău va avea o lungime de 30,8 km, din care 16,2 km vor fi construiţi la profil de autostradă. Pe traseu vor fi construite 12 poduri şi pasaje, precum şi un nod rutier, la intersecţia cu DN 2F, care va asigura atât accesul spre şi dinspre autostradă, cât şi legătura cu centrul municipiului Bacău.

AFACERI DE LA ZERO