Burse - Fonduri mutuale

Familia Ciurtin a vândut 1,5% din acţiunile Albalact pe bursă

Familia Ciurtin a vândut 1,5% din acţiunile Albalact pe bursă

Raul Ciurtin, directorul general al Albalact, controlează împreună cu familia aproape 50% din acţiunile companiei

Autor: Adrian Cojocar

01.08.2012, 00:05 1174

Lorena Beatrice Ciurtin, soţia omului de afaceri Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general al Albalact Alba-Iulia (ALBZ), a vândut luni un pachet de 10 milioane de titluri ale producătorului de lactate, reprezentând 1,5% din acţiunile companiei.

 
Ea a încasat în urma acestei tran­zac­ţii 1,24 mil. lei (271.000 de euro). Tran­zacţia vine în contextul în care acţiunile Albalact au scăzut puternic pe bursă, de la începutul anului pierzând 28% din valoare, şi se tranzacţionează în prezent sub minimele atinse în anul 2009, când bursa a atins cele mai scăzute niveluri pe fondul crizei financiare globale.

Afacerile şi profitul Albalact au crescut uşor în primele trei luni din acest an, după mai mulţi ani în care vânzările companiei au cunoscut creşteri anuale de două cifre. După primul trimestru, vânzările Albalact au urcat cu 1,5%, la 86,3 mil. lei (19,8 mil. euro), iar câştigul com­pa­niei s-a majorat cu 1,7%, la 2,7 mil. lei (0,62 mil. euro). Anul trecut pro­ducătorul de lactate şi-a sporit afacerile cu 29%, de la 261,2 mil. lei (62 mil. euro) la 338,2 mil. de lei (79,7 mil. euro).

La sfârşitul anului trecut compania a încheiat investiţiile în fabrica Rarăul pentru dezvoltarea portofoliului de brânzeturi şi intrarea pe categorii noi.

Albalact şi-a bugetat în acest an un profit net mai mare cu 50,8% faţă de anul trecut, de 8,6 mil. lei. În acelaşi timp, veniturile sunt pro­gnozate să se majoreze cu 12,5%, la 397,3 mil. lei.

Compania are în portofoliu branduri pre­cum Zuzu sau Fulga. Pe piaţa lactatelor, Alba­lact concurează cu Danone România, FrieslandCampina, Hochland România şi Covalact.

Petru Ciurtin con­trolează împreună cu Raul Ciurtin şi Lorena Ciurtin aproape 50% din acţiunile Albalact, în timp ce fondul de investiţii RC2 are o participaţie de 25,4%.

Ieri, titlurile Albalact Alba-Iulia au pierdut 3% din valoare şi au închis şedinţa la un preţ de 0,125 lei/acţiune. La acest nivel, valoarea de piaţă a companiei se ridică la 17,9 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO