(auxiliar)

Francezii de la ALTEN raportează afaceri în creştere cu 5% în primele nouă luni ale anului. “Am accelerat implementarea mai multor proiecte tehnologice şi am învăţat să ne adaptăm noului context sanitar”

Adrian Nicolae, director executiv al ALTEN România

Adrian Nicolae, director executiv al ALTEN România

Autor: Cristina Bellu

22.10.2020, 11:41 6

ALTEN România, subsidiara locală a grupului de origine franceză cu acelaşi nume şi una dintre cele mai importante companii de consultanţă în IT şi inginerie, a înregistrat în primele nouă luni o creştere de 5% a cifrei de afaceri faţă de perioada similară a anului trecut, în contextul în care compania a continuat să îşi extindă portofoliul de business, adăugând 11 clienţi noi şi a accelerat  implementarea mai multor proiecte tehnologice.

“În aceste luni, am accelerat implementarea mai multor proiecte tehnologice şi am învăţat, alături de partenerii noştri, să ne adaptăm noului context sanitar. Cu toţii am realizat că era nevoie de mult mai multă flexibilitate decât înainte, de o viziune clară şi de adaptare. Suntem foarte mulţumiţi de faptul că am reuşit să continuăm să dezvoltăm şi să finalizăm cu succes proiectele începute anterior, chiar şi în condiţiile în care 90% din echipa noastră a trecut în work from home permanent, din luna martie”, explică Adrian Nicolae, director executiv al ALTEN România.

Portofoliul ALTEN România a ajuns la aproximativ 100 de companii care activează în industrii precum producţie, telecomunicaţii, bancar, automotive, asigurări, farmaceutic, retail şi aeronautic.

“Deşi am observat o abordare precaută a clienţilor noştri, niciun proiect existent nu a fost oprit, dimpotrivă, în unele cazuri, proiectele aflate în implementare au fost accelerate de deschiderea mai mare către digitalizare. Ultimele luni arată chiar că am depăşit punctul de inflexiune şi, pe măsură ce companiile se adaptează noilor condiţii de piaţă, vedem o revenire a apetitului pentru proiecte, în special în zona de R&D, care pregăteşte terenul pentru următorii ani”, adaugă Adrian Nicolae.

În această perioadă, cei mai dinamici clienţi au fost cei din industriile de software, internet şi telecom, ALTEN România observând o creştere de 4% a investiţiilor acestora în activităţi de cercetare şi dezvoltare (R&D).

Echipa de specialişti ALTEN România se implică în proiecte de dezvoltare software, analiză de business, business intelligence (BI), project management, suport tehnic, inginerie auto sau hardware design. De altfel, divizia IT&C a companiei cuprinde consultanţi specializaţi în Java, .NET, PHP, C#, CĂĂ, Siebel, Cognos, MS BI şi Oracle BI, BSCS, în timp ce divizia tehnică are o echipă de consultanţi cu specializări în CATIA V5, NewPDM, SolidWorks, Matlab/ Simulink, HIL şi Autosar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO