(auxiliar)

Sateliţii Capitalei: dezvoltatorii au pus pe hartă în 2022 mai puţine locuinţe în localităţile din jurul Bucureştiului

Sateliţii Capitalei: dezvoltatorii au pus pe hartă în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.08.2023, 00:07 35

Popeşti-Leordeni nu mai este localitatea de lângă Bucureşti cu cele mai multe livrări de locuinţe după ce Bragadiru a preluat acest rol, cu 957 de case şi apartamente date în folosinţă în anul 2022, potrivit celor mai recente informaţii publicate pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică. În top trei, tot cu aproape 1.000 de livrări, se mai regăsesc Tunari şi Otopeni.

Ca o comparaţie, în 2021 atât în Popeşti-Leordeni, cât şi în Bragadiru numărul livrărilor sărise de 1.000, însă condiţiile de imprevizibilitate din piaţă au făcut ca dezvoltările rezidenţiale să frâneze în ultimul an, fapt care se vede acum şi în statistici.

„Dacă am înregistrat unele scăderi pe termen scurt în Ilfov, acestea au fost un răspuns la un climat de incertitudine care a persistat în ultimul an, dar observăm  că toţi indicatorii macroeconomici se stabilizează. Într-un viitor în care ne aşteptăm să vedem în continuare o creştere economică solidă în România, acest segment va continua şi el să crească, alimentând cererea în această zonă“, spune Răzvan Ceapă, head of operations la Storia.ro şi OLX Imobiliare.

La nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov se vede o scădere de 3% în ceea ce priveşte livrările de locuinţe în anul 2022, până la 21.328 de unităţi, în condiţiile în care, în 2021, această regiune era în creştere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO