Media & Advertising

Semifinaliştii "MasterChef" vor să îşi continue studiile în gastronomie sau să îşi facă o afacere

Semifinaliştii "MasterChef" vor să îşi continue studiile în gastronomie sau să îşi facă o afacere

Autor: Madalina Cerban

31.05.2012, 15:21 2039

Pe 5 şi 6 iunie, de la ora 20.30, Pro TV difuzează finala "MasterChef" în două porţii generoase de suspans, competiţie, surprize nebănuite, dar şi mulţi invitaţi, potrivit televiziunii. Seara de marţi se va deschide cu o probă de foc în urma căreia se vor alege cei 6 finalişti ai show-ului. Până atunci însă, cei 8 semifinalişti care se vor întrece săptămâna viitoare pentru un loc în finală răspund la întrebarea "ce şi-ar dori să facă după terminarea show-ului".

Simona Pâslaru spune că va continua cursurile de sommelier în Belgia. "Mai am un an din cinci şi voi obţine diploma. În paralel, mi-am propus să urmez cursuri pentru a obţine diploma de bucătar. Pentru a mă perfecţiona, voi încerca să lucrez cu bucătari renumiţi din regiunea mea, în Belgia. I-am contactat deja şi sunt de acord. Bineînţeles că voi lua în considerare şi orice alte propuneri. Voi analiza foarte bine tot ceea ce mi se va propune pe viitor şi voi lua decizia cea mai bună. Cine ştie? Poate voi reveni în România mai repede decât credeam!", spune Simona Pâslaru.

Gabi Godeanu spune că vrea să îşi facă propria afacere. "După terminarea acestui show îmi doresc să mă concentrez pe o afacere cu o rotiserie, care să pregătească cele mai curate şi mai proaspete produse din pui, raţă, curcan, miel, prepeliţă, toate produsele fiind hallal (sfinţite)", spune Gabi Godeanu.

Petru Buiucă vrea ca după acest show să exploreze din ce în ce mai mult domeniul gastronomiei. "Mi-ar plăcea să pun în practică mai des tot ce am învăţat în acest show, dar şi cunoştinţele acumulate la cursurile de bucătar pe care le-am făcut. Din păcate, până la acest show, nu am avut ocazia să lucrez într-o bucătărie profesionistă, dar după tot ce am trăit la MasterChef mi-ar plăcea foarte mult să experimentez toate senzaţiile trăite în această perioadă. Dacă ar fi după mine, aş absorbi toate cărţile scrise pe acest subiect şi aş experimenta cu ele! Nu în ultimul rând, mi-aş dori să-mi pot ajuta familia", spune Petru Buiucă.

Andreea Moldovan îşi doreşte să iasă din confortul bucătăriei sale şi să ajungă "în liga profesionistă". "Acum că am trecut prin experienţa frumoasă, dar şi dură a concursului, munca în restaurant nu mă mai sperie", spune Andreea Moldovan.

Alexandru Petricean îşi doreşte să coboare în bucătăria profesionistă şi să facă o carieră în acest domeniu. "Am gânduri mari şi-mi doresc nespus să fac din această pasiune un mod de viaţă, o sursă de venit şi un nesecat izvor de idei care să revoluţioneze bucătăria românească", spune Alexandru Petricean.

Pentru Mehrzad Moghazehi, totul depinde de ce oferte primeşte. "Nu ştiu ce-mi rezervă viitorul şi pentru mine sper să fie o surpriză plăcută! Mi-aş dori să lucrez în domeniu şi să am de la cine învăţa, mi-ar plăcea să am o emisune strict legată de preparate orientale, dar la mine totul depinde de program. În general, vreau să fac în aşa fel încât să am cât mai mult timp liber, ca să petrec cât mai mult timp cu fetiţa mea iubită", spune Mehrzad Moghazehi.

Lui Bogdan Alexandrescu i-ar plăcea enorm să lucreze în domeniul culinar, să poată să schimbe mentalităţi. "O să încerc să mă implic în cât mai multe proiecte menite să educe publicul să mănânce sănătos, gustos şi să renunţe puţin la mix grill, ceafă de porc şi alte 'românisme'", spune Bogdan Alexandrescu.

Mimi Nicolae spune că îşi va continua viaţa de dinainte, însă i-ar plăcea foarte mult să facă un curs de bucătărie. "Gătitul este pasiunea mea de o viaţă şi mai ales experienţa pe care o trăiesc acum la 'MasterChef' mă face să cred că aş putea să devin chef într-o bucătărie. Ceea ce am gătit până acum în bucătăria 'MasterChef' îmi dă foarte multă încredere şi cred că am un mic avantaj faţă de concurenţi prin faptul că gustul preparatelor mele a fost de cele mai multe ori apreciat de către cei trei chefi", spune Mimi Nicolae.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO