(auxiliar)

Un miliardar american vrea să împartă California în şase state individuale

Un miliardar american vrea să împartă California în...

Autor: Ştefan Stan

15.07.2014, 18:21 1045

Un miliardar din Statele Unite vrea să împartă California în şase state separate, după ce a strâns destule semnături pentru a putea avansa propunerea, scrie Reuters.

Timothy Draper, unul dintre fondatorii DFJ Venture, o companie de investiţii din Sillicon Valley care a mizat pe Twitter, Skype şi Tesla, încearcă de câteva luni să găsească suport pentru iniţiativa sa de a separa cel mai populat stat american în mai multe entităţi.

”Este important pentru că ne va ajuta să avem un feedback mai bun, mai multă inovaţie şi o guvernare locală mai puternică.  Această măsură va fi beneficiă tuturor locuitorilor din California. Ideea este să creăm şase state cu guverne locale separate”, a declarat Roger Salazar, purtătorul de cuvânt al acestei campanii.

Salazar a anunţat luni că peste 800.000 de semnături au fost strânse de la începutul campaniei, destul pentru a pune propunerea pe masă. Planul a ridicat totuşi critici de-a lungul statului, iar opozanţii susţin că şansele proiectului de a trece de vot sunt foarte mici. Chiar dacă ar trece de votul popular, trebuie aprobată şi de Congres, ceea ce este de asemenea considerat improbabil.

”Este o pierdere de timp, bani şi energie, care vor dăuna brandului Californian.  Propunerea are zero şanse să treacă, dar ar putea să sperie investitorii, chiar în momentul în care guvernatorul ne îndreaptă către o revenire economică”, a declarant Steven Maviglio, un strategy democrat.

Simpatizanţii proiectului susţin că divizarea Californiei ar duce la un mediu de afaceri mai propice, ar rezolva problema de alimentare cu apă a statului şi ar ajuta la fluidizarea traficului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO