Bănci și Asigurări

Adrian Vasilescu: Venitul guvernatorului BNR se situează între 15.000-16.000 euro/lună. Deci nici nu este vorba de 30.000 de euro

Adrian Vasilescu: Venitul guvernatorului BNR se situează...

Autor: Cristian Hostiuc

11.08.2016, 10:48 679

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a afirmat într-o opinie publicată pe site-ul BNR că venitul guvernatorului Mugur Isărescu se situează între 15.000-16.000 de euro/lună, adică mult mai puţin decât informaţiile vehiculate pe piaţă. „Dacă Consiliul de Administraţie al BNR va decide să fie publicate şi pachetele salariale – şi, probabil, chiar aşa va decide –  veţi vedea că pachetul guvernatorului BNR, care nu primeşte nici indemnizaţie pentru locuinţă, nici indemnizaţie pentru asigurări de sănătate, nici bonusuri de performanţă – nu este de 30.000 de euro/lună, nici măcar de 20.000, şi undeva între 15.000 şi 16.000 euro/lună. Suma ce reprezintă întregul câştig anual împărţit la 12 luni”, a menţionat Vasilescu.

La finalul acestei luni, boardul BNR va decide cum vor fi dezvăluite salariile din BNR şi până la ce nivel. Cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie – guvernatorul, viceguvernatorii şi cei cinci membri neexecutivi îşi vor publica în totalitate veniturile obţinute de la BNR. Discuţia este dacă şi veniturile directorilor de la BNR să fie publicate.

De mai bine de o lună de zile, venitul guvernatorului este subiect de dezbatere publică, având în vedere că mai bine de şapte ani acesta nu a fost dezvăluit în urma unei decizii a BNR, cu toate că legea prevede că toţi cei care lucrează în sistemul public să îşi declare veniturile.

Isărescu a menţionat acum o săptămână, pentru prima dată, că salariul lui de referinţă de la BNR este de 9.495 de euro, la care se adaugă 4.106 euro, indemnizaţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BNR. În total, 13.601 euro pe lună. De la acest nivel până la 15.000-16.000 de euro, cât indică Adrian Vasilescu, reprezintă participarea salariaţilor la profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO