Bănci și Asigurări

Afacerea tichetelor cadou, un business de câteva miliarde de lei pe an, nu va mai fi scutită de plată contribuţiilor, adică tichetele cadou vor fi asimilate veniturilor salariale, cu excepţia tichetelor cadou acordate de Paşte, Crăciun, 8 martie şi 1 iunie

Afacerea tichetelor cadou, un business de câteva...

Autor: Alexandru Nanu

06.03.2021, 00:00 32447

Tichetele cadou acordate de firme angajaţilor nu vor mai fi scutite de plata contribuţiilor cu excepţia celor acordate de Paşte, Crăciun, 8 martie şi 1 iunie, conform unei Ordonanţe de Urgenţă publicate vineri în Monitorul oficial.

Mai exact, este vorba despre OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi al Legii contabilităţii nr. 82/1991, publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr. 197 din data de 16 februarie 2021.

Mai exact, tichetele cadou acordate cu alte ocazii decât Paşte, Crăciun, 8 martie şi 1 iunie, nu vor mai fi scutite de contribuţii.

Acest subiect naşte o întreagă controversă legată de tichetele cadou, care erau folosite ca bonus şi nu erau acordate angajaţilor numai cu ocazia sărbătorilor de Paşte, Crăciun, 8 martie şi 1 iunie.

În prezent nu se ştie ce se va întâmpla cu tichetele cadou acordate până acum şi care nu au fost acordate cu ocazia sărbătorilor de Paşte, Crăciun, 8 martie şi 1 iunie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO