Bănci și Asigurări

Agras iese din asigurari agricole in cautarea profitului

03.04.2008, 17:22 34

Agras, prima companie specializata pe asigurari agricole de pe piata locala, intentioneaza sa se reorienteze spre alte tipuri de asigurari, dupa transferul recent de portofoliu la Omniasig si desfiintarea retelei teritoriale.
Aceste masuri indicau o posibila incetare a activitatii companiei, insa oficialii acesteia afirma ca Agras "se pregateste intens" pentru un nou profil pe piata asigurarilor. Omniasig si Agras fac parte din acelasi grup, Vienna Insurance (Austria), care mai detine in Romania companiile Asirom, Unita, Omniasig Life, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.
"Ne vom reorienta spre alte linii de asigurari generale pentru ca ne dorim un business mai profitabil. Acum lucram la acest proiect, iar noua activitate va fi anuntata in cateva luni", a declarat pentru ZF Luminita Matei, presedintele Agras.
Dupa inchiderea unitatilor teritoriale ale Agras, produsele companiei urmeaza sa fie vandute prin reteaua celorlalte companii ale grupului austriac, ceea ce va insemna o reducere a costurilor, spune Matei.
Ea afirma ca asiguratorul nu va fi vandut odata cu Unita, actionarul sau majoritar, scos la vanzare de Vienna Insurance dupa recenta achizitie a BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.
Agras a incheiat anul trecut cu venituri de 22,9 milioane de lei (circa 6,9 milioane de euro), in scadere fata de nivelul de circa 30,8 milioane de lei (8,7 milioane de euro) din 2006.
Asiguratorul a obtinut in 2007 un profit net de 0,26 milioane de lei (0,08 milioane de euro), care va fi utilizat pentru acoperirea pierderilor din 2004 si 2005. In 2006, Agras a raportat un profit net de aproape 0,03 milioane de lei.
Agras are un capital social de circa 8,9 milioane de lei (2,4 milioane de euro) si este listata la BVB, capitalizarea companiei fiind de circa 4,5 milioane de euro la ultimul pret de tranzactionare, de 0,485 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO