Bănci și Asigurări

AIG Life: Nu cheltuim banii clientilor pentru publicitate

20.06.2006, 20:26 14

AIG Life, a doua companie de pe piata asigurarilor de viata, va investi in acest an peste 7% din venituri, adica aproximativ 2,7 mil. euro, in training-uri si pachete de beneficii acordate consultantilor financiari.
"Investim in training-uri, comisioane, bonusuri sau concursuri, deoarece stimularea activitatii consultantilor reprezinta cea mai buna metoda de promovare a companiei", afirma Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life.
El spune ca promovarea companiei prin pregatirea consultantilor financiari si acordarea de stimulente financiare este mult mai eficienta decat publicitatea clasica.
"Nu cred ca unui client al companiei i-ar placea daca am cheltui banii lui pentru reclame destinate atragerii de noi clienti", explica directorul AIG Life. In prezent, compania are 1.100 de consultanti financiari (agenti) si 14 agentii in 12 orase.
"In urmatoarele 12 luni, numarul consultantilor financiari va creste cu 30%. De asemenea, vom deschide inca 5 agentii", declara Alexandrescu. AIG Life va lansa in ultimul trimestru al acestui an polite de asigurare de viata unit-linked. Directorul general al companiei estimeaza vanzari in valoare de 5 mil. euro in primul an de la lansare.
"La inceput, vom lansa trei produse, urmand ca dupa un an numarul acestora sa creasca la sase", spune Alexandrescu. Doua din aceste fonduri vor plasa o parte din banii asiguratilor la Bursa de Valori Bucuresti.
Politele unit-linked sunt asigurari de viata cu componenta investitionala, o parte din prima platita de asigurat fiind plasata in fonduri de investitii administrate de societatea de asigurari sau de un administrator extern. In acelasi timp, o parte mai redusa a primei este destinata acoperirii riscului asigurat. Pe aceasta piata mai sunt prezente companiile Allianz-Tiriac, Aviva, Interamerican si ING Asigurari.
Tot in ultimul trimestru al anului AIG Life va intra pe piata asigurarilor de sanatate, compania aflandu-se in prezent in negocieri pentru incheierea unor parteneriate cu furnizori de servicii medicale publici si privati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO