Bănci și Asigurări

Albin Biro, Membru al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară: Ordonanţa de urgenţă privind limitarea tarifelor la RCA încalcă normele europene

Albin Biro, Membru al Consiliului Autorităţii de...

Autor: Anelis Baciu

06.10.2016, 11:42 570

Ordonanţa de urgenţă care limitează tarifele pentru poliţele auto obligatorii (RCA) nu face altceva decât să încalce reglementările europene pe care noi ni le-am asumat în 2007 odată cu aderarea la Uniunea Europeană, susţine Albin Biro, membru al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Statele membre nu pot restrânge concurenţa din piaţa asigurărilor. Nu se poate aplica nici măcar notificarea prealabilă a tarifelor. Este adevărat că am avut tarife fixe în 2004, dar atunci nefiind membri în UE fixarea tarifelor nu a reprezentat o încalcare a directivelor. După  2007 ne-am asumat liberalizarea acestora.

Trebuie sau nu să respectăm aceste directive? Dacă admitem ca directivele trebuie respectate şi dacă nu vrem sa ieşim din UE trebuie să le respectăm. În acest moment această promisiunile către UE sunt încalcate prin ordonanţa de urgenţă privind RCA unde se vorbeşte de stabilirea unui prag maxim a tarife, iar transportatorii stiu acest lucru încă dinainte de aderarea la UE”, a declarat Albin Biro în cadrul conferinţei „Piaţa Asigurărilor în Dobrogea”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO