Bănci și Asigurări

Alegeri la ARB - Asociaţia Română a Băncilor: Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank şi cel mai tânăr conducător de bancă de pe piaţă, este noul preşedinte al bancherilor

Alegeri la ARB - Asociaţia Română a Băncilor: Bogdan...

Autor: Cristian Hostiuc

27.05.2021, 10:53 2413

Bogdan NeacÅŸu, CEO al CEC Bank, a fost ales preÅŸedintele AsociaÅ£iei Române a Băncilor în urma alegerilor desfăşurate joi dimineaţă. El a concurat cu Dan Sandu, CEO al Intesa Bank. 

Bogdan NeacÅŸu este cel mai tânăr conducător de bancă din România, 42 de ani, având în spate o carieră bancară de aproape două decenii. 

El a lucrat la BNR, BRD, Volksbank, Banca Transilvania, Garanti Bank, Patria Bank, iar din 2019, a venit la CEC Bank, iar din 24 octombrie 2019 este directorul general al băncii de stat, a ÅŸaptea din România. 

El îl înlocuieÅŸte în funcÅ£ia de preÅŸedinte al bancherilor pe Sergiu Oprescu, care a avut două mandate. Sergiu Oprescu este ÅŸi CEO al Alpha Bank România, fiind în acelaÅŸi timp responsabil de băncile externe pe care le deÅ£ine grupul elen Alpha.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO