Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac Asigurări a închis anul 2019 cu prime brute subscrise de 1,37 miliarde de lei, în creştere cu 3,6% , şi cu un profit operaţional de aproximativ 134 milioane de lei

Allianz-Ţiriac Asigurări a închis anul 2019 cu prime...

Autor: Roxana Rosu

28.04.2020, 10:34 121

Allianz-Ţiriac Asigurări a închis anul 2019 cu prime brute subscrise de 1,37 miliarde de lei, în creştere cu 3,6% faţă de 2018, şi cu un profit operaţional de aproximativ 134 milioane de lei, în condiţiile în care compania trece printr-un proces de schimbare a structurii portofoliului, prin reducerea segmentului RCA.

Astfel, vânzările de asigurări de viaţă şi sănătate au depăşit anul trecut vânzările de asigurări RCA şi au devenit a doua cea mai importantă linie de business, după segmentul Casco.

Asigurările de viaţă, sănătate, locuinţă şi cele agricole au înregistrat cele mai mari ritmuri de creştere anul trecut.

Asigurările de viaţă au crescut cu peste 13% anul trecut, în timp ce asigurările de sănătate s-au majorat cu peste 20%, compania ajungând la peste 212.000 de clienţi cu asigurări de viaţă şi sănătate la finalul anului trecut.

„Numărul clienţilor care au încheiat o asigurare de viaţă la Allianz-Ţiriac a crescut in 2019 cu 41%, faţă de 2018. Această dinamică ne bucură şi ne dă încredere că tot mai mulţi români îşi vor asigura ceea ce au mai de preţ: viaţa şi familia. Momentele dificile prin care trecem ne fac să reflectăm mai mult la ceea ce contează cu adevărat în vieţile noastre. Asigurările de viaţă şi sănătate reprezintă cel mai eficient mod prin care îi putem proteja pe clienţii nostri şi pe cei dragi lor în cazul unor evenimente neprevăzute”, a declarat Adriana Matache, director general adjunct al Allianz-Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO