Bănci și Asigurări

Alpha Bank implementează o soluţie de plată pentru achiziţia online a biletelor la CFR Călători sau direct în tren, cu cardul bancar sau alte dispozitive de plată contactless

Alpha Bank implementează o soluţie de plată pentru...

Autor: Cristina Bellu

16.11.2022, 15:37 116

CFR Călători şi Alpha Bank România au încheiat acorduri cadru pe termen lung pentru accesibilizarea şi simplificarea procesului de plată la achiziţionarea legitimaţiilor de călătorie, prin mijloace electronice.  

În urma acestora, Alpha Bank pune la dispoziţia operatorului naţional de transport feroviar de călători serviciul e-commerce pentru achiziţia online a legitimaţiilor de călătorie precum şi aplicaţia Alpha PhonePOS care permite plata cu card bancar a legitimaţiilor de călătorie în tren.

“Simplificarea procesului de plată la achiziţia online cu cardul, precum şi extinderea utilizării dispozitivelor mobile în activitatea comercială a personalului de tren reprezintă încă un pas pe care CFR Călători îl face în procesul digitalizării şi al creşterii accesibilităţii la transportul feroviar de călători”, spune Traian Preoteasa, Directorul General al CFR Călători.

Potrivit acestuia, începând cu 15 noiembrie se pot achiziţiona legitimaţii de călătorie online la toate trenurile până la ora de plecare din staţia de îmbarcare.

Soluţia Tap to Phone, furnizată de Alpha Bank România operatorului naţional de transport feroviar de călători a fost testată în cadrul unui proiect pilot şi a fost extinsă la nivelul întregului personal de tren.

Plata online a legitimaţiilor de călătorie obţinute prin aplicaţia CFR Călători disponibilă web sau descărcabilă gratuit din Google Play, App Store, Huawei AppGallery pentru sistemele de operare Android şi iOS se poate face acum cu o creştere a ratei de aprobare/ securizare prin Click4pay -salvarea în siguranţă a cardului în aplicaţia de plată, spun oficialii instituţiei bancare.

“Nivelul de utilizare a plăţilor digitale depinde de infrastructura pe care consumatorii o au la dispoziţie şi suntem încântaţi că soluţia noastră inovatoare de tip Tap to Phone va fi extinsă pe toate rutele deservite de CFR Călători”, declară Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv al Alpha Bank România şi Director General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank.

Alpha PhonePOS poate transforma orice dispozitiv mobil cu sistem Android în POS şi permite acceptarea plăţilor cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO